SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS KONKURISAO KOD NALED-a ZA PROJEKAT REŠAVANJA PROBLEMA TROVANJA PČELADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.483

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) pozvala je organizacije civilnog društva i poslovna udruženja da konkurišu za učešće u četvorogodišnjem Projektu javno privatnog dijaloga, koji sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike (RSJP), a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). SPOS i Odbor za zaštitu pčela SPOS-a su konkurisali sa projektom vezanim za javni dijalog sa nadležnima povodom problema trovanja pčela pesticidima u poljoprivredi, i ušli u uži izbor od šest organizacija.

Danas je u SPOS-u održan sastanak predstavnika NALED-a i poslenika SPOS-a na kome se delegacija NALED-a detaljnije upoznala sa ovim problemom, kao i sa problemom tretmana krpelja i komaraca avionom, što je u Srbiji dozvoljeno, dok je u EU zabranjeno. 

Zadatak delegacije je bio da utvrdi kapacitete SPOS-a za sprovođenje ovog projekta. 

Do kraja ove nedelje biće izabrane dve organizacije koje će projekat početi da sprovode još ove godine. 

Cilj projekta je unapređenje dijaloga i aktivne saradnje između institucija, privrede i organizacija civilnog društva, radi unapređenja poslovnog okruženja u Srbiji. Sa izabranim organizacijama NALED će zajedno raditi na realizaciji utvrđenih ciljeva i pružiće im direktnu podršku u zagovaranju ključnih ekonomskih i drugih reformi. 

Predstavnici odabranih organizacija će proći kroz obuke (pregovaranje, lobiranje, fasilitacija, moderacija, izrada nacrta izmene propisa itd.), učestvovati u studijskim posetama u Evropi i Americi, proći kroz medijske treninge, pružiće im se ekspertska pomoć u razvijanju analiza i izradi pravnih akata, i uz podršku stručnog mentora i fasilitatora će raditi na građenju partnerstva sa državnim organima i lobiranju za sprovođenje odabranih i za njihovu ciljnu grupu ključnih ekonomskih reformi.

Zahvaljujemo se NALED-u na dosadašnjem poverenju, i nadamo se da ga nećemo izneveriti ni ako budemo prošli na ovom konkursu. 

 P1

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien