SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS PREDLOŽIO MINISTRA POLJOPRIVREDE ZA ODLIKOVANJE SRETENJSKIM ORDENOMDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.363

Izvršni odbor SPOS-a doneo je danas odluku da predsedniku Republike Srbije, shodno Zakonu o odlikovanjima, predloži da dodeli odlikovanje „Sretenjski orden“ ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću.

Sretenjski orden ima tri stepena i dodeljuje se za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, sportskih i humanitarnih delatnosti. 

Evo izvoda iz dopisa upućenog predsedniku Republike Srbije:

„Ukratko, Branislav Nedimović i njegov rad postali su živi primer uspeha sopstvenim snagama, i dokaz da su svi snovi ostvarljivi, ako se vredno radi, uz potku zvanu kvalitetno obrazovanje. Zaista, za njega su prepreke one zastrašujuće stvari koje ljudi vide, kada skrenu pogled sa svoga cilja, kako je govorio Henri Ford, a u praksi još jednom dokazao Branislav Nedimović. 

Izloženi podaci samo su deo njegovih brojnih aktivnosti kojima je, samopregorno i patriotski, nemerljivo doprineo Srbiji, srpskoj privredi i poljoprivredi, a o kojima najviše svedoče njegova ispunjena obećanja, jer data reč koja se poštuje i ostvaruje ostaje zlatnim slovima ispisana na koricama srpske istorije“. 

Nadamo se da će predsednik Republike Srbije i nadležna Komisija sagledati predlog IO SPOS-a i ministru poljoprivrede, više nego zasluženo, dodeliti Sretenjski orden! 

Hvala ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću na svemu što je uradio i radi za srpsko pčelarstvo i srpsku poljoprivredu, i smatramo da se takav nesebični rad jednostavno mora valorizovati najvišim odlikovanjem, ako ne zbog samog odlikovanja, ono sigurno zbog toga što moramo učiniti sve što možemo da najbolje među nama prepoznamo, poštujemo i nagradimo, jer je to jedini način za opstanak i razvoj naše zemlje. 

 

Sretenjski orden

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien