SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS TRAŽI TEHNOLOGA I RADNIKE ZA POGON „NAŠ MED“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.642

IO SPOS-a danas je razmatrao tempo izgradnje Pogona SPOS-a „Naš med“, i doneo odluku da se krene u prve korake ka traženju pogodne osobe za tehnologa Pogona, koji je jedna od ključnih osoba za pravilan rad Pogona.

Razmatrajući tempo izgradnje Pogona, zaključeno je da bi Pogon mogao biti završen najkasnije u januaru 2019. godine, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti. Nakon toga sledi opremanje Pogona opremom, dobijanje odgovarajućih sertifikata i dozvola za rad, obuka radnika, probni rad… Za očekivati je da Pogon počne sa redovnim radom u poslednjem kvartalu 2019. godine. Zato se IO SPOS nije odlučio da još uvek raspiše konkurs za tehnologa i radnike (verovatno će to učiniti u decembru ove godine jer bi obuka radnika verovatno krenula već od februara 2019), već poziva sve pčelare i druge ljude dobre volje, da animiraju sve tehnologe i druge radnike koje znaju da razmišljaju da se jave na konkurs kada ga budemo raspisali, a zašto da ne, da i mnogo ranije dođu na razgovor u SPOS. 

Sve zainteresovane tehnologe i radnike koji bi želeli da rade u Pogonu (75% radnika van menadžmenta, po Sporazumu sa opštinom Rača moraju biti sa teritorije ove opštine), pozivamo da nam se jave na mejl SPOS-a [email protected], da se vidimo i upoznamo još sada, jer radnici u našem Pogonu moraju biti pre svega dobri ljudi, sposobni i odgovorni, biće tretirani kao članovi naše porodice i sa svima očekujemo i želimo da ostvarimo korektnu saradnju. Napominjemo da tehnolog ne mora da ima nikakvo iskustvo u oblasti meda, dovoljno je samo da je inteligentan, vispren i sposoban, a dobiće odgovarajuću obuku. 

Na kraju, pozivamo pčelare DA NASTAVE SA UPLATOM DONACIJA za Pogon, jer će 2019. godina biti finansijski jako teška za SPOS, jer ćemo imati dosta troškova oko gore navedenih aktivnosti, a Pogon verovatno neće procesuirati med najranije pre oktobra 2019. godine. Procena stručnjaka je da će održavanje Pogona koštati oko 60.000 evra na godišnjem nivou (u godini u kojoj radi, a koliko će biti u godini u kojoj ne radi, videćemo), ne računajući plate zaposlenih, te je to recimo jedan od razloga zašto smo se odlučili da grejanje Pogona bude rešeno toplotnom pumpom, koja je najjeftiniji oblik grejanja, upravo da bismo maksimalno smanjili troškove. Mi smo očekivali da će održavanje Pogona koštati mnogo više, ali svakovrsnim uštedama došlo se do navedene procene, što i nije mnogo ako znamo da održavanje Pčelarskog centra Pčelarskog saveza Slovenije na godišnjem nivou košta oko 100.000 evra, a nema pravu proizvodnu delatnost kojom bi pokrivao troškove. 

Pomozite gradnju VAŠEG Pogona! 

Kako da to učinite, pročitajte OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien