SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

СРЕЋНА И МЕДОНОСНА 2021. ГОДИНА!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 599

Савез пчеларских организација Србије упућује свим добрим људима, свим потрошачима пчелињих производа, свим пријатељима и сарадницима, и свим својим члановима честитку за Нову 2021. годину.

Желимо свима да у Новој години буду:

вреднији, па и богатији,

пажљивији према себи, па и здравији,

заљубљенији, па и вољенији,

да добро чине, па да им се добро врати,

да размишљају својом главом, па да виде што други не виде,

да слушају, па и да резонују,

да уче, па да знају,

да мењају себе, да би променили друге,

да поклањају, не очекујући поклон,

да раде и за друге, јер тако највише раде за себе,

да зарађују оно што уштеде, а не плату,

да помажу, да би им помагали,

да буду одговорни, да би одговорност од других очекивали,

да буду чили и весели, да би отерали тугу,

да не завиде, већ да се труде да буду бољи,

да не мрзе, јер мржња је неизлечива болест,

да воле, јер је љубав лек за све болести,

и на крају, да буду људи према свима, јер данас је најлакше бити човек!

 

На жалост, свесни смо да ће година пред нама бити веома тешка. Економија целог света руинирана је корона кризом, и поред 12.000 милијарди долара колико су све државе света уложиле у спас економије, сигурни смо да то неће бити довољно да се одржи стабилност светске економије, можда само да се заустави тотални крах. Све то мораћемо и ми да пратимо, те нам је сада више него икад неопходно јединство и разумевање, како бисмо савладали све изазове који нас чекају. Зато смогнимо снаге да што више својих познаника и пријатеља доведемо у СПОС, да искористимо тешке дане који нас чекају, да управо својом снагом, својом све већом бројношћу, још више наметнемо држави своје идеје, ставове и смернице које могу помоћи целој пољопривреди. До сада су нам помагали јер су видели да озбиљно радимо на корист пољопривредника, односно пчелара, дајте да се додатно омасовимо, да нас буде бар 15.000, ако мислимо да направимо нови продор у инкорпорисању пчеларства у озбиљне државне другорочне планове, јер је пчеларство грана пољопривреде која не зависи од увоза, а цела може бити оријентисана ка извозу. Али само ако се омасовимо и покажемо да 15-20 хиљада породица може да се издржава од пчеларства. Па сетите се када смо кренули на овај пут, просечан број кошница по пчелару СПОС-а био је 29, а на крају 2020. године је 65,7 кошница. То је ОГРОМАН напредак заснован на тешком раду свих наших пчелара али и значајној подршци државе! Само нашом масовношћу можемо ту подршку увећавати и проширивати! 

Идемо даље! 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien