SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SRPSKI PČELARI U NORVEŠKOJ U ORGANIZACIJI FIRME MEDINODatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.835

Firma Medino Doo najveći izvoznik domaćeg meda iz Srbije, organizovala je posetu norveškoj firmi Honningcentralen i srpskoj ambasadi u kraljevini Norveškoj.

 

28.08.2018.- Ove godine firma Medino obeležava 6 godina uspešne saradnje sa norveškom firmom Honningcentralen. Tom prilikom predstavnici firme Medino i deset uticajnih pčelara iz Srbije bili su gosti na prijemu svečano organizovanom povodom njihovog dolaska u srpskoj ambasadi u Norveškoj. Ambasadorka Srbije u Norveškoj Suzana Bošković-Prodanović je sa velikim zadovoljstvom ugostila naše pčelare kao i predstavnike firmi Medino i Honningcentralen i izrazila veliku sreću zbog veoma uspešne dugogodišnje saradnje i prijateljstva koje se godinama unazad neguje između ove dve firme.

Koliko je važna saradnja između ove dve kompanije govori podatak da se čak 96% ukupne trgovine meda između Srbije i Norveške odvija upravo izmedju Medina i Honningcentralena. Drugim rečima oko 25% ukupnog izvoza meda iz cele Srbije predstavlja izvoz porodične firme iz Krnjeva ka Honningcentralenu. Med koji se najviše izvozi u ovu skandinavsku zemlju je bagremov med, a pored njega i med uljane repice i suncokreta.

U Norvešku je pored predstavnika firme Medino doputovalo i deset uspešnih pčelara iz Srbije koji su imali priliku da upoznaju kulturu i znamenitosti Norveške, ali i sam način poslovanja norveških kompanija i njihovih pčelara.

„Veliko je zadovoljstvo biti gost  kompanije Honningcentralen i predstavljati firmu iz Srbije. Veoma smo ponosni na saradnju koju smo uspostavili sa ovom kompanijom i na taj način osnažili prijateljstvo između naših dveju zemalja. Cilj naše firme je da u budućnosti budemo još bolji i efikasniji, kako bismo unapredili postojeće saradnje i ostvarili još mnogo uspešnih prijateljstava sa drugim zemljama.“- istakao je Ivan Grujić, direktor firme Medino.

Medino DOO iz Krnjeva je porodična firma koja se već decenijama unazad bavi proizvodnjom i pakovanjem najkvalitetnijeg meda i pčelinjih proizvoda iz Srbije. Već godinama, Medino je najveći  izvoznik meda iz Srbije i ove godine firma je izvezla 56,83% (zaključno sa julom 2018.) od ukupno izvezenog meda iz naše zemlje. Med iz ove firme izvozi se u preko 20 zemalja na svetu, a u Srbiji i regionu proizvodi ove firme mogu se naći pod brendom Krnjevac.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien