SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

„ŠTA RADITE, BRE?“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.566

Ovu vest moramo da počnemo naslovom popularne emisije sa RTS. Jer, šta drugo pitati naše kolege pčelare koji rade protiv sebe samih???

Naime, kako nezvanično ali pouzdano saznajemo, u trenutku dok se vodi kompleksna istraga nadležnih organa protiv nekih od pakera meda sa sumnjom da su obavljali lažni otkup meda od pčelara (paker falsifikuje potpis pčelara na ugovoru i priznanici o isplati novca na ruke, pčelar o tome ne zna ništa, a u svoj pogon unese šećer i pravi falsifikat meda), neki pčelari su odlučili da im je malo blata koje im je došlo do grla (niske otkupne cene meda), pa su rešili da im blato udje u grlo i udavi ih! 

O čemu se zapravo radi? 

Mnogi pčelari su nekom pakeru nekada predali med na otkup, i paker ima sve njihove podatke. Onda paker napravi lažne ugovore i lažne priznanice i falsifikuje potpis pčelara. 

Ovih dana inspekcija poziva telefonom pčelare da proveri da li im je konkretni otkupljivač zaista otkupio med i traži njihove izjave, i oni umesto da daju ISTINITU izjavu inspekciji, pozivali su tog pakera i pitali ga šta da rade. On ih je naravno učio da daju lažne izjave! 

OBAVEŠTAVAMO TE PČELARE da je davanje lažne izjave i ometanje istrage KRIVIČNO DELO, da nadležni sve znaju i da im to laganje neće pomoći… čak i da date lažnu izjavu, grafolozi će je lako pobiti, da ne govorimo drugim dokazima koje nadležni lako pribavljaju… 

OBAVEŠTAVAMO TE PAKERE da je ono što rade učeći pčelare da lažu, verovatno sa protivuslugom, zapravo ometanje istrage, da nadležni sve znaju i da je to takođe KRIVIČNO DELO… 

SPOS neće odustati od borbe protiv falsifikata meda, kao što neće odustati ni nadležni organi, i pakeri trebaju da shvate da je krajnje vreme da se okanu ćoravog posla, te da počnu da rade ISKLJUČIVO SA PRAVIM MEDOM! 

Znamo za pretnje koje nam se upućuju od strane tih pakera, i poručujemo da se ne plašimo! Oni su ti koji bi trebali da se plaše nadležnih organa, jer pravda jeste spora, ali je itekako dostižna! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien