SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SUBVENCIJA ZA GORIVO IPAK I PČELARIMA!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.415

Iako je ministar poljoprivrede pre tri dana predsedniku SPOS-a saopštio da trenutno nije moguće da i pčelari dobiju subvenciju za energente (u našem slučaju gorivo za selidbu pčela), kao što su ostali poljoprivrednici dobili po hektaru, u današnjem razgovoru saopštio je da je pronašao način, te da će ipak, već od juna ili jula ove godine, i pčelari biti uključeni u tu novu podsticajnu meru.

O ishodu prethodnog razgovora možete pročitati OVDE

Ministar je danas obećao predsedniku SPOS-a da će pčelari već od juna ili jula ipak biti uključeni u ovu podsticajnu meru, a da će se podsticaj za energente obračunavati po košnici. 

Više detalja ćemo objaviti kad ih i SPOS bude dobio. 

Hvala ministru Branislavu Nedimoviću što je našao načina i mogućnosti da ipak izađe u susret argumentovanoj molbi SPOS-a da se i pčelari uključe u ovu novu podsticajnu meru Ministarstva poljoprivrede! Zaista je još jednom pokazao koliko ceni pčelare i pčelarstvo, koji doprinose značajnom povećanju prihoda u poljoprivredi Srbije i čije pčele sakupljaju med koji postaje sve značajniji izvozni artikal. Ovih dana odvija se mnogo lepih akcija Ministarstva poljoprivrede u borbi protiv falsifikata meda, te očekujemo u narednim mesecima veoma dobre informacije i na tom planu, što pokazuje da je država čvrsto odlučila da nas zaštiti. Još jednom mu veliko hvala, opravdaćemo ukazano poverenje i podršku našim daljim pregalačkim radom! 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien