SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

TRETMAN KOMARACA U ŠIDU BIĆE OBAVLJEN KASNO VEČERASDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.123

Danas su se telefonske centrale usijale u pokušaju da ipak sprečimo tretman komaraca u Šidu iz aviona pre 1. jula, ali nismo uspeli, iako nam je u svemu pomagalo i Ministarstvo zdravlja.

Naime, predsednik Odbora za zaštitu pčela bio je u celodnevnom kontaktu sa izvođačem i opštinom Šid, a predsednik SPOS-a sa Ministarstvom zdravlja. 

Čak tri poslenika Ministarstva zdravlja, od sanitarne inspekcije do pomoćnika ministra zdravlja su pokušavali da nam izađu u susret, ali opština Šid je nepokolebljivo ostala pri svom stavu od juče (OVDE), iako se po pitanju zdravlja ljudi ništa ne bi dogodilo zbog odlaganja tretmana iz aviona za 4 dana, što su i naši sagovornici iz Ministarstva zdravlja potvrdili. Svakako se zahvaljujemo svima iz Ministarstva zdravlja na pokušaju da nam pomognu i razumevanju problema. Nadamo se da će cela ova današnja muka uticati na to da se za iduću godinu naprave drugačiji planovi. 

Jedino što smo uspeli da uradimo, to je da je sa izvođačem (EkoSan) još danas oko podneva dogovoreno da se kritične lokacije tretiraju što kasnije, a Ljuba i Erdevik biće tretirani večeras tek posle 20.15 sati. Nadamo se da će to pomoći da štete budu što manje. 

Inače, nakon jučerašnje vesti javilo nam se više pčelara širom Vojvodine žaleći se na to da su zbog tretmana komaraca pčelinja društva na njihovim pčelinjacima oslabila. Još jedan dokaz da na svemu ovome mora pravovremeno da se radi, a ne kao do sada, jer nam se u prethodnom periodu nijedno društvo pčelara nije pravovremeno javilo (OVDE), već sve informacije dobijamo u poslednji čas, te je i ovo što je postignuto sasvim neočekivano. 

Nadajmo se da večeras neće biti napravljene znatnije štete, dan je bio jako topao i sparan i sigurno će pčele do kasno ostati van košnice. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien