SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

TROSTRUKА SVEČANOST U KRIVELJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.649

U subotu, 29. 8. 2015. u Društvu pčelara „KRIVELJ“ iz Krivelja organizovana je trostruka svečanost.

U osnovnoj školi u Krivelju svečano je formiran pčelinjak koji je donacija pčelara Krivelja.Namera je da se učenici i prosvetni radnici obuče za pčelarstvo i samim tim doprinesu daljem razvoju pčelarstva i povećanju broja budućih pčelara.

Istog dana obavljen je svečani čin bratimljenja između pčelarskih društava „Krivelj“ iz Krivelja i pčelarskog društva „Kladovo“ iz Kladova, u znak dobre dosadašnje saradnje i u cilju daljeg razvoja pčelarstva u ovim pčelarskim organizacijama.

Takođe je društvo pčelara u Krivelju proslavilo krsnu slavu Velika Gospojina i organizovali svečani ručak za sve pčelare i goste. Kao gosti prisustvovali su pčelari iz Kragujevca, Svilajnca, Gložana, Petrovca na Mlavi, Knjaževca, Zaječara, Kladova i Negotina.

U ime izvršnog odbora SPOS-e i predsednika SPOS-a, pčelare Krivelja i sve goste pozdravio je Slavko Luković čestitao na bratimljenju društava, kojom prilikom je govorio o aktivnostima izvršnog odbora i predsednika SPOS-a, ostvarenim rezultatima i o zadacima u sprovođenju raspisanih izbora za predsednika, članove izvršnog odbora, suda časti i članove skupštine SPOS-a za naredni mandat. Takođe je prisutne pčelare upoznao sa stanjem i problemima u otkupu meda i pokušaj pojedinih firmi da špekulativnim radnjama što više obore otkupnu cenu meda, upoznao prisutne sa odlukama i stavovima izvršnog odbora tim povodom.

Prisutne pčelare upoznao je da će kandidat za predsednika SPOS-a biti dr med. Rodoljub Živadinović, a kandidat za člana izvršnog odbora ispred regiona Bor i Zaječar biti Slavko Luković, što su svi prisutni pozdravili i podržali.

Predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin

Slavko Luković

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien