SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

U ALIBUNARU ODRŽANO USPEŠNO SAVETOVANJE PČELARA Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 207

U organizaciji Opštinskog udruženja pčelara „Bagrem“ 21. januara u Alibunaru je održano savetovanje pčelara koje je okupilo članove i ljubitelje apikulture iz naseljenih mesta ove južnobanatske oštine.

Otvarajući skup prisutne je pozdravio predsednik udruženja Lućijan Kračun naglasivši 50 godina dugu tradiciju  udruženja,upoznao ih  sa pogonom  Naš Med  i da će udruženje organizovati  otkup meda koji će preuzeti „AZA DOO“ Preduzeće za Proizvodnju i prodaju meda Srbije  iz Novog Sada .Potom je održano savetovanje na kome je o aktuelnoj situaciji u pčelarstvu i proverenim metodama , borbi protiv rojdbenog nagona i uvek prisutne pošasti varoe govorio Profesor Zoran Anđelković inače redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada . On je istakao proverene  lekove u permanentnom  suzbijanju varoe , savete stručnjaka , mere koje u ovoj oblasti daju najbolje rezultate i o rojenju pčela kojim  one produžuju svoju vrstu. Anđelković je istakao da se na tržištu  kilogram meda danas nudi po ceni od 600 do 1200 dinara, da  se nešto viša cena  postiže u  gradovima, Beogradu i Novom Sadu dok u manjim mestima izlaz treba naći  u udruživanju i zajedničkoj ponudi meda najpovoljnijem otkupljivaču. Profesor je naglasio da na tržištu  trenutno najbolje kotira Bagremov med  čiju cenu u okruženju  diktira  vodeći  proizvođač Mađarska i da je podneblje Deliblatske Peščare za ovu vrstu meda prirodno najpogodnije a sa ekološkog aspekta najzdravije.Profesor Anđelković je odgovarao na pitanja  pčelara koji  su iz prve ruke dobili kompetentne odgovore  iz sfere svog  interesovanja  i međusobno razmenili iskustva i  upoznali se sa najnovijim dostignućima u oblasti apikulture. Profesor Zoran Anđelković je učesnike pozvao da danas na dan Zagrljaja  prigrle svoje najmilije  a u proizvodnji meda  poželeo im  srećnu i  berićetnu godinu  .

                                                                                                                          Ferenc KOSO  

 

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE