SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

УДРУЖЕЊЕ ПЧЕЛАРА ПОДРУЖНИЦА ПАНЧЕВО ОБЕЛЕЖИЛО СЛАВУ СРЕТЕЊЕDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 858

Удружење пчелара подружница Панчево обележило славу Сретење.

Удружење пчелара подружница Панчево прославило је своју славу Сретење Господње 15. фебруара уз свечано ломљење славског колача и благослов свештенства упућен пчеларима и њиховим гостима.

На свечаном ручку појединцима који су се прошле године истицали и допринели развоју пчеларства у Панчеву уручене су захвалнице и признања, као и установама и пријатељима удружења.

Као и сваке године гости на слави била су  удружења из Јужнога Баната : Уружење пчелара Баваниште, удружење пчелара Скореновац, удружење пчелара Банатски Карловац, удружење пчелара Опово. Гости су пристизали и из Браничевског округа места Каменова које је смештено у близини Петровца на Млави и које је недалеко познато по пчеларству.За Каменово се каже да је „најслађе“ село на свету, а званично је проглашено за село меда.

„Са пчеларима из места Каменова смо се побратимили и редовни су гости на слави као и на другим дешавањима која организујемо у години“ истакао је Цанко Јовчевић пчелар Панчева.

Међу гостима пчеларима претседник удружења се захвалио и Градској управи града Панчева који су манифестацију која се већ другу годину за редом одржава у Јуну „Дани сунцокрета“ прогласили градском манифестацијом, истичући да имају јаку и одличну сарадњу.Претседник се захвалио и Туристичкој организацији Панчева која је помогла удружењу око организације манифестације „Дани сунцокрета“ и „Мед је лек за дуг век“ и најавио нову сарадњу за текућу годину.Похвале су добили и претставници и дечица из КУД-а „Чигра“ који сваку нашу манифестацију улепшају њиховим плесом.Похвалницу ове године пчеларског удружења подружница Панчево уручена је и уредници Независног информативног портала „Панчево МојКрај“ Виолети Јованов Пештанац која радо прати сва дешавања Панчевачког удружења и радо пише о нама.

Претседник удружења Александар Цвејић истакао је:  Могу слободно да се похвалим да у 2019. години наше удружење је бројало 83 чланова удружења од којих су 53 чланови СПОС-а и 47 чланови СПОВ-а надамо се да ће ове године број чланова прећи 107 колико је и година старо наше удружење. Ове године настављамо са хуманитарном акцијом прикупљања меда за децу ометену у развоју, до сада је прикупљено 40 килограма. У плану је за ову годину да се по школама организује и медни доручак за најмлађе а надамо се да ће овакве акције постати наша пракса.

Наши саговорници истичу да очекују бољу пчеларску сезону од прошле.Фебруар је почетна фаза развијања пчелињих друштва и за сад је стање на пчелињацима добро.Временске прилике су за сад задовљојавајуће и битно је да у наредном периоду не додје до драстичне промене температуре.

Поздрављају вас пчелари Панчева

Председник Удружења, 
Александар Цвејић 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien