SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

UGINUĆA ILI SLABLJENJA PČELINJIH ZAJEDNICA TOKOM ZIME 2016/2017, I ŠTA ČINITI SA PREOSTALIM ZAJEDNICAMA NA STRADALIM PČELINJACIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 7.382

Ledeni talas, koji je od početka poslednje dekade decembra zahvatio, ne samo Srbiju već i čitav Balkan, sa ekstremno niskim temperaturama u dužem razdoblju, sasvim sigurno ostavio je tragove na pčelinjim zajednicama, koji će u manjoj ili većoj meri imati presudan uticaj na njihov dalji razvoj, ali nikako ne samo zbog hladnoće, jer ona nije faktor koji dobro pripremljenim zajednicama ikako može da naškodi, već zbog posledica koje je ostavio jak napad varoe prethodne godine, kao i loša pašna sezona i nedovoljne zalihe hrane za zimu na pčelinjacima nedovoljno odgovornih pčelara. Glavni i odgovorni urednik časopisa „Srpski pčelar“ i predsednik SPOS-a pripremili su preporuke za dalja postupanja na stradalim pčelinjacima.

Da bi ste pročitali ovaj tekst, potrebno je da se ulogujete na sajt SPOS-a sa šifrom i kontrolnim kodom sa ID članske karte pčelara SPOS-a koju ste dobili prilikom plaćanja članarine SPOS-u.

Upozoravamo da ne smete davati svoju šifru i kontrolni kod bilo kome, najpre zato što je to strogo zabranjeno i zbog toga možete biti izbačeni iz SPOS-a, ali još važnije, zato što neko vaše podatke može iskoristiti tako što će iskoristiti neko vaše pravo, te ćete vi ostati bez njega. To ima posebnu važnost kada se zna da su šifra i kontrolni kod trajnog karaktera, i neko može i u nekoj od narednih godina da iskoristi vaše pravo, recimo po pitanju plasmana meda koji će SPOS organizovati preko svog pogona kada bude završio njegovu gradnju, te da vas uskrati za njega. Pošto samo vi raspolažete svojom šifrom, i odgovornost za tako nešto je samo vaša. 

Sada sledi tekst, ali tek nakon logovanja na sajt SPOS-a: 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI DEO VESTI NAMENJEN SAMO ČLANOVIMA SPOS-a, SA DETALJNIJIM INFORMACIJAMA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien