SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

USKORO ZVANIČNO POTPISIVANJE SPORAZUMA O SARADNJI SA OPŠTINOM RAČADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.799

Danas je održan sastanak delegacije SPOS-a sa predstavnicima opštine Rača, po pitanju gradnje pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a.

Opštinu Rača predstavljali su predsednik opštine Rača i šef najveće odborničke grupe u Skupštini opštine Rača. SPOS su predstavljali predsednik, zamenik predsednika, i sekretar SPOS-a.

Predstavnici opštine Rača prezentovali su dosadašnje aktivnosti na sprovođenju dogovora sa prethodnog sastanka, pre svega administrativnog objedinjavanja više parcela u jednu od jednog hektara, koja će biti nenovčani kapital pogona SPOS-a koji ulaže opština Rača. Sledi donošenje zaključka Vlade Republike Srbije o prenosu date imovine u svojinu opštine u celosti. Nakon toga, zvanično će se formirati zajedničko privredno društvo po dogovorenim principima sa prethodnog sastanka (OVDE). Ispostavilo se da će ovaj proces trajati nešto duže od očekivanog, zbog administrativnih i zakonskih procedura. 

SPOS je u međuvremenu okončao izradu predloga Osnivačkog akta zajedničkog privrednog društva, i prosledio ga opštini Rača na usaglašavanje i usvajanje. Nije bilo ozbiljnijih primedbi na naš predlog.

Takođe, na poslednjem sastanku IO SPOS-a, doneta je odluka o tome kako prikupiti deo nedostajućih sredstava, o čemu će biti objavljena posebna vest i javni poziv.

Na današnjem sastanku je zaključeno da se mora sačekati okončanje tekućih procedura na gore navedenom planu, te da se odmah nakon toga i zvanično, na osnovu usaglašenog Osnivačkog akta, osnuje zajedničko privredno društvo.

Ali, da se ne bi gubilo vreme, dogovoreno je da se već narednih dana raspiše javni poziv za izradu glavnog građevinskog projekta pogona, a na osnovu izmenjenog idejnog rešenja pogona. Naime, IO SPOS-a je, kao što je već objavljeno, zaključio da pre svega magacin pogona treba proširiti, pa je izdvojio sredstva da se uradi dopunjeno idejno rešenje sa grafičkim delom, koje će biti sastavni deo javnog poziva koji će se objaviti narednih dana. Nakon izrade glavnog građevinskog projekta, pristupiće se objavljivanju javnog poziva za izbor izvođača radova, te će sve biti spremno za gradnju bukvalno odmah po zvaničnom osnivanju privrednog društva. Sve to je dogovoreno u cilju racionalnog raspoređivanja vremena, kako ne bismo gubili vreme sa jedne strane, ali ni pravili nepotrebne troškove na održavanju privrednog društva dok se ne završe administrativne procedure, sa druge strane.

Već 4. marta 2017. godine, u okviru ceremonije otvaranja IX Državnog pčelarskog sajma, biće organizovano zvanično javno potpisivanje Sporazuma o saradnji na gradnji pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a, između SPOS-a i opštine Rača, što je preduslov za zvanično usvajanje Osnivačkog akta privrednog društva, i osnivanje privrednog društva tokom proleća.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien