SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

VELIKI SKUP ZA VELIKI JUBILEJDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.931

Savez pčelarskih organizacija Srbije i Katedra za biologiju Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu u okviru naučno-istraživačkog projekta ev. br. III 46002, kojim rukovodi prof. dr Zoran Stanimirović, a finansira Ministarstvo za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, pod pokroviteljstvom kompanije međunarodnog renomea “Evrotom“, u saradnji sa Regionalnom asocijacijom pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije – Niš, i u organizaciji Udruženja pčelara “Leskovac”, u Leskovcu je 6. decembra 2014. godine održan Stručni seminar za pčelare Jablaničkog okruga, sa temom: “Izimljavanje i prolećni razvoj pčelinjih drušatava”.

U svečanom delu, povodom Velikog jubileja, 110 godina od osnivanja Udruženja pčelara “Leskovac”, učesnike skupa pčelara iz Leskovca, Lebana, Bojnika, Medveđe, Vlasotinca, Doljevca, Vladičinog Hana i sa Vlasine, pozdravio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Skup, kome je prisustvovalo oko 160 pčelara iz skoro svih društava i udruženja pčelara sa područja Jablaničkog okruga, održan je u Amfiteatru Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu. Veliki skup pčelara, u prelepom ambijentu, bio je prava prilika za prigodno obeležavanje Velikog jubileja, 110 godina od osnivanja Udruženja pčelara “Leskovac”. U svečanom delu, među brojnim gostima, svečanosti su prisustvovali gradonačelnik grada Leskovca dr Goran Cvetanović, direktor Poljoprivredno savetodavne stručne službe Bratislav Pešić, šef Odseka republičke veterinarske inspekcije za Jablanički okrug Boban Popović, profesori sa Poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju dr Nikola Stolić i dr Ivica Stančić, profesor sa Poljoprivrednog fakulteta Lešak Univerziteta u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici dr Zvonko Spasić i dr Milena Marjanović, direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu.

Predsednik Udruženja pčelara “Leskovac” Bratislav-Bata Zlatković, povodom Velikog jubileja, zaslužnim pojednicioma uručio je zahvalnice.

U obraćanju pčelarima, gradonačenik dr Goran Cvetanović poručio je pčelarima Leskovca da mogu računati na podršku grada i lokalne samouprave, jer pčelarstvo u ovom kraju predstavlja značajan poljoprivredni potencijal i delatnost, koja mnogima može biti šansa za privređivanje i zapošljavanje nezaposlenog stanovništva.

Poljoprivredno savetodavna stručna služba u Leskovcu, značajno je pomagala razvoj i unapređenje pčelarstva, organizovanjem niza savetovanja, tribina i stručnih radionica a na ime subvencija oko 250 registrovanih pčelara u Jablaničkom okrugu dobilo je 6,5 miliona dinara za nabavku opreme i pčelinjih društava.

Pčelari Leskovca će i u narednom periodu, nizom svečanih, obrazovnih i praktičnih aktivnosti nastaviti sa obeležavanjem Velikog jubileja, 110 godina od osnivanja.

Skup je pratio veliki broj regionalnih i lokalnih medija, za koje prof. Stanimirović dao izjavu o stanju i problemima pčelarstva u Srbiji.                

Na kraju, organizatori Seminara i obeležavanja jubileja izražavaju veliku zahvalnost direktorki i nastavničkom osoblju Visoke poslovne škole strukovnih studija, koji su nam ukazali izuzetno gostoprimstvo, iskazano kroz ljubaznost, logističku podršku, posluženje za vreme pauze, reprezentativne poklon-pakete i ophođenje osoblja sa puno prefinjenostii, koja se gotovo rečima ne može opisati. Škola je na ovaj način prezentovala visok nivo poslovnosti, obrazovni i vaspitni karakter, i u potpunosti opravdala sadržaj studija iskazan u samom nazivu škole. Jednom rečju, škola je u pogledu poslovnosti znatno iznad nivoa uobičajenog za naše navike i naše podneblje.

 

Predsednik RAPOJS-a

Vlastimir Spasić

P1280700 P1280707 P1280711 P1280722

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien