SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

VODIČ „USLOVI ZA STAVLJANJE MEDA U PROMET NA VELIKO I MALO“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 21.349

SPOS je danas, posle više nedelja rada uz pomoć stručnog konsultanta, završio još jedan krucijalni dokument važan za dalji razvoj pčelarstva u Republici Srbiji, koji je jedna od najvećih koristi koju su članovi SPOS ostvarili u ovoj godini članstvom u SPOS-u, jer konačno na jednom mestu imamo apsolutno sve što je potrebno od saznanja kako se med može na zakonit način staviti u promet. Radi se o Vodiču „Uslovi za stavljanje meda u promet na veliko i malo“. Vodič je napisan tako da bude što koncizniji, te vam preporučujemo da ga pažljivo čitate i da obratite pažnju na svaku reč, jer svaka reč mnogo govori. Napominjemo da Vodič odražava TRENUTNE zakonske propise. Mnoge od navedenih činjenica možda se nekim pčelarima neće dopasti, ali tako je po zakonu. Napominjemo da je sa ministrom i njegovim najbližim saradnicima iz Uprave za veterinu još ranije dogovorena izmena određenih propisa tj. njihovo puno prilagođavanje propisima EU, te će doći do značajne liberalizacije u narednom periodu, o čemu ćete biti pravovremeno obavešteni.

Takođe napominjemo da Vodič mora da se čita paralelno sa „Dobrom pčelarskom praksom“ (OVDE) na mestima gde vas ovaj Vodič na nju upućuje. 

Pristup celoj ovoj vesti je moguć tek kad se ulogujete na sajt SPOS-a uz pomoć šifre i kontrolnog koda sa ID kartice članova SPOS-a. Napominjemo da je davanje svojih šifara trećim licima, ili prosleđivanje podataka sa zaštićenog dela sajta trećim licima, teško krivično delo, te da će oni koji to urade biti krivično procesuirani. Takođe će biti aktivirani i članovi Statuta SPOS-a koji to zabranjuju i preduzeće se predviđene mere. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI DEO VESTI NAMENJEN SAMO ČLANOVIMA SPOS-a, SA DETALJNIJIM INFORMACIJAMA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE