SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

XXII DANI PČELARSTVADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.092

U Subotici od 28. do 30. septembra ove godine održani su tradicionalni dani pčelarstva, ovoga puta dvadeset drugi put, pod nazivom „XXII Dani pčelarstva“.

Manifestacija je počela prodajnom izložbom u petak,28-og,isto veče za sve izlagače,goste i zainteresovane priređeno je prikazivanje filma „Više od meda“,film govori o nestajanju pčela ,o problemima sa kojima sa pčelari susreću danas.Film se potpuno uklopio u slogan manifestacije SAVE THE BEES.Nakon prikazivanja filma priređen je manji koktel za goste.Naime ove godine subotički pčelari su želeli skrenuti pažnju javnosti na pogubno tretiranje,nekontrolisano prskanje i zagađenje prirode,na pomor pčela.U okviru toga pripremljene su i tezge sa izloženim voćem i povrćem sa natpiima,“bez pčela nema…….“.Svi izlagači i članovi ekipe iz organizacije nosili su majice sa natpisom SAVE THE BEES.Sve ovo izazvalo je veliku pažnju javnosti i gostiju,koji su ove godine stigli iz Mađarske,Rumunije,Beograda,Novog Sada i mnogih drugih mesta iz naše republike,posebnu pohvalu dobili smo od grupe slovenačkih turista koji su bili oduševljeni porukom koju šaljemo.

Ni ovoga puta nije izostao sladoled od meda,pivo od meda,razni medenjaci,rakije od meda koji su ponuđeni na otvaranju kako gostima tako i zainteresovanim posetiocima.Nakon otvaranja održana je tribina za zainteresovane pčelare,tribinu je vodio predsednik SPOSa Dr. Rodoljub Živadinović.

Za građane i goste priređen je kotlić u kome su svi zajedno uživali bez razlike kada su ukusi u pitanju,bilo da je ovčiji ili svinjski gulaš u pitanju.

Posetioci su imali mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri,pravo na učešće sticali su kupovinom bilo kog pčelinjeg proizvoda,vredne nagrade podeljene su u nedelju prepodne,glavna nagrada je bila vikend u Krakowu za dve osobe,dar turističke agencije SAM iz Subotice.

Na kraju ,svih 25 učesnika bilo je zadovoljno,verujemo da su gosti i kupci i posetioci otišli puni utisaka i zadovoljstva.Do sledećeg susreta medno svima!

 

Dragoljub Matić

Predsednik Udruženja PČELA Subotica

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien