SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAJEDNO DO REŠENJA PROBLEMA TROVANJA PČELA ZBOG TRETMANA KOMARACADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.430

Predsednik Odbora za zaštitu pčela SPOS-a Miloš Bogdanović, u kontaktu sa menadžerom za odnose sa javnošću firme Ciklonizacija, gospodinom Dariom Aćimovićem, radi na dogovoru da se tretmani komaraca iz aviona ubuduće sprovode isključivo u kasnim večernjim satima.

Sekretar SPOS-a Radivoje Ranković je sastavio dopis sa zahtevom da se tretmani protiv komaraca iz aviona sprovode isključivo u kasnim večernjim satima koji je poslat firmi Ciklonizacija, a takođe i dopis koji je predsednik Odbora za zaštitu pčela SPOS-a uputio na adrese više opština. Nadamo se što pozitivnijem prevazilaženju ovog velikog problema za pčele ubuduće, bar u ovom segmentu ovog velikog problema, što je jedno prelazno rešenje dok se problem sistemski zakonski ne reši.

Takođe, povodom najavljenog tretiranja komaraca iz vazduha na teritoriji Sombora, predsednik Odbora je kontakirao menadžera za odnose sa javnošću firme Ciklonizacija koja je podizvođač radova, kao i gospodina Ogrizovića iz firme Oris koja je izvođač radova i dobio uverenje da će se tretirati samo urbane zone, ali i da su stalno u kontaktu sa pčelarima iz udruženja iz Sombora.

Takođe, smatramo da je jako važno da shvatimo da se komarci moraju tretirati, i da budemo svesni da dok se zakon ne izmeni i prilagodi EU, biće i avionskih tretmana. Ideja je da se za to vreme tretmani iz aviona obavljaju isključivo u kasnim večernjim satima, ali i da se biraju termini tretmana komaraca koji će zaobići periode izdašnih paša (lipa, suncokret…) na teritoriji svake opštine. Tim povodom, ovom prilikom Odbor za zaštitu pčela poziva sve predsednike pčelarskih udruženja da Odboru dostave predlog sa terminom za tretiranje komaraca na mejl: [email protected], i uz poznatu želju svakog opštinskog udruženja pčelara kada se mogu tretirati komarci a da ne ugrožavaju pčele i pčelinje paše, biće mnogo lakše Odboru za zaštitu pčela SPOS-a da koordinira i usklađuje svoje aktivnosti radi predupređenja trovanja pčela ubuduće! 

BUDITE ODGOVORNI SEBE RADI, i ŠTO PRE dostavite svoj predlog za period tretmana komaraca u vašoj opštini! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien