SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELARˮ ZA DECEMBAR 2021.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.484

 

Završen je časopis „Srpski pčelarˮ za decembar 2021. godine.

 

Časopis će se štampati u torak, sredu i ćetvrtak, 23, 24. i 25. novembra, a pakuje se i šalje u petak i ponedeljak, 26. i 29. novembra, i već od utorka, 30. novembra, stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva. U slučaju nerazumnog kašnjenja, interesujte se kod svog poštara obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom.

 

Kao i do sada, i u ovom decembarskom broju objavljujemo sadržaj svih dvanaest brojeva „Srpskog pčelaraˮ u 2021. godini, koji vam omogućuje brzo i lako pronalaženje autora i naslova koji vas interesuju.

 

Na prvim stranicama časopisa objavljujemo kompletan program 13. Državnog pčelarskog sajma, koji će se održati 12. i 13. februara 2022. godine u Hali 2 Beogradskog sajma. Takođe, objavljujemo i način glasanja za najbolji tekst u „Srpskom pčelaru” u 2021. godini.

 

Ovaj broj obiluje stranicama stručno-informativnog sadržaja, u kojem ćete dobiti odgovore na mnoga pitanja iz tehnike pčelarenja i biologije pčelinjih zajednica:

– U čemu je problem loših pčelarskih godina: u klimi, u pčelinjoj paši, u pčelama ili je problem u pčelarima?

– Koliko poznajemo osnovnu pčelarsku azbuku i koliko je znanje o pčelama uslov za postizanje dobrih prinosa?

– Koji faktor je od presudnog značaja za opstanak pčelinjeg društva, razvoj pčela radilica i odgajanje legla?

– Da li je za uspeh u pčelarstvu presudno koliko društava imate?

– Kako se pčelari u Nemačkoj i možemo li biti bolji od nemačkih pčelara?

– Kako se ponašaju pčele koje se ne hrane medom?

– Da li se i pčele socijalno distanciraju u slučaju pojave zaraze u košnici, baš kao što se od ljudi traži da promene ponašanje tokom pandemije virusa korona?

– Koje su osnovne karakteristike rumunskog pčelarstva i u kojoj meri Rumunija predstavlja konkurenciju srpskom pčelarstvu na evropskom tržištu?

– Ovaj broj obiluje važnim i korisnim informacijama iz sadržaja rada SPOS-a, čiji je cilj unapređenje ekonomskog položaja pčelarstva i pčelara u Srbiji, koje treba obavezno i pažljivo pročitati.

 

Kompletan sadržaj novembarskog broja pogledajte OVDE.

 

Iz ovih razloga, toplo vam preporučujemo da se učlanite u SPOS i na vreme obnovite pretplatu na časopis „Srpski pčelarˮ za 2022. godinu. Istovremeno, imajte u vidu da se i dalje suočavamo sa novim talasom epidemije virusa korona, koji će onemogućiti ili značajno otežаti okupljаnjа pčelаrа na predavanjima, seminarima, sajmovima i sl., pa će časopis „Srpski pčelarˮ ostati jedini pouzdan izvor znanja i informisanja.

 

Detaljno o članarini SPOS-a za 2022. godinu na stranici www.spos.info/clanarina-spos-a-za-2022

i u „Srpskom pčelaruˮ za oktobar 2021. na str. 626. Kako se pretplatiti na časopis „Srpski pčelarˮ iz inostranstva pročitajte na stranici https://spos.info/do-daljeg-se-obustavlja-pretplata-na-casopis-iz-inostranstva i u ovom broju časopisa na strani 761.

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE na ćirilici i OVDE na latinici.

 

ČITAJTE ČASOPIS „SRPSKI PČELARˮ

JER JE TO VAŠ POUZDAN SAVETNIK I

PRAVI PUTOKAZ U PČELARENJU

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE