SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA FEBRUAR 2019.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.884

Juče je završen časopis „Srpski pčelar“ za februar 2019. godine.

 

Časopis će se štampati u utorak i sredu 22. i 23. januara, a pakuje se i šalje u četvrtak i petak  24. i 25. januara i već od 26. januara  stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva.

U slučaju kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne. 

 

Podsećamo vas da će se od ovog broja isporuka nastaviti samo onima koji su uplatili članarinu za 2019. godinu, te vas molimo da to što pre obavite, kako bi vas vaše društvo pčelara pravovremeno unelo u elektronsku bazu pčelara SPOS-a, kako biste februarski broj dobili na vreme, odnosno dok ga ima na zalihama. 

 

Odluku o visini članarine i pretplate na časopis „Srpski pčelar“ u 2019. godini možete pročitati u Srpskom pčelaru“ za oktobar 2018. str. 584 i na www.spos.info/clanarina-spos-a-i-pretplata-na-casopis-srpski-pcelar-u-2019

 

Od 2018. godine, u SPOS se mogu DIREKTNO učlaniti i pčelari iz inostranstva, preko udruženja pčelara iz Srbije, pročitajte kako na www.spos.info/stvoreni-uslovi-za-direktno-uclanjenje-u-spos-iz-inostranstva 

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE na ćirilici, i OVDE na latinici. 

 

U februarskom broju časopisa saznaćete:

 

– Kako se simulacijom izlazećeg legla može uticati na prolećni razvojni ciklus?

– Da li bi trebalo delimično menjati tehniku pčelarenja?

– Koji su elementi i u čemu je suština kineske metode sakupljanja matičnog mleča?

– Da li je našim pčelama hladno i kako zimuju u otvorenoj košnici?

– Da li je moguće u pčelinjaku imati samo zdrave zajednice, a ako se razbole da se izleče bez lekova?

– Kolikа je u stvаri korist od propolisа zа pčele, kаko po zdrаvlje, tаko i po očuvаnje strukture košnice (lepljenje pukotinа, zаštitа drvetа od propаdаnjа, ojаčаvаnje sаćа, itd.)?

 

Zato, čitajte časopis  „Srpski pčelar“, čiji se sadržaji temelje na aktuelnostima i na najnovijim naučno–stručnim saznanjima i istraživanjima u praktičnom pčelarstvu. Sa više od 120 godina neprekidnog izlaženja, „Srpski pčelar“ je pouzdan savetnik pčelarima u praktičnom pčelarenju, ali istovremeno i hroničar događaja u ovoj oblasti.

 

Sadržaj februarskog broja pogledajte OVDE

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien