SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA JUN 2019.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.532

Juče je završen časopis „Srpski pčelar“ za jun 2019. godine.

 

Časopis će se štampati u četvrtak i petak, 23. i 24. maja, a pakuje se i šalje u ponedeljak i utorak, 27. i 28. maja i već od utorka 28. maja, stizaće, na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva.

 

U slučaju kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne. Ovu napomenu ponavljamo uz najavu svakog broja, zbog čestih žalbi pojedinaca da nisu dobili pojedine brojeve časopisa. Kao što smo objasnili u informaciji (http://spos.info/informacija-o-slanju-januarskog-broja-casopisa-srpski-pcelar) tehnički je nemoguće da neki časopis ne bude poslat. Kompjuter odštampa sve adrese iz elektronske baze pretplatnika i one se samo nalepe na časopise, te je nemoguće da nečija adresa ne bude odštampana i nalepljena, jer se sve radi automatski.   

 

Podsećamo vas da se od februarskog broja isporuka nastavlja samo onima koji su uplatili članarinu za 2019. godinu.

 

Obaveštavamo vas da je u toku VREDNA NAGRADA ZA NOVE ČLANOVE SPOS-a POVODOM SVETSKOG DANA KNJIGE (www.spos.info/vredna-nagrada-za-nove-clanove-spos-a-na-svetski-dan-knjige). Iskoristite ovu izvanrednu priliku.

 

Odluku o visini članarine i pretplate na časopis „Srpski pčelar“ u 2019. godini možete pročitati u Srpskom pčelaru za oktobar 2018. str.584 i na www.spos.info/clanarina-spos-a-i-pretplata-na-casopis-srpski-pcelar-u-2019

 

Od 2018. godine, u SPOS se mogu DIREKTNO učlaniti i pčelari iz inostranstva, preko udruženja pčelara iz Srbije, pročitajte kako na www.spos.info/stvoreni-uslovi-za-direktno-uclanjenje-u-spos-iz-inostranstva 

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE na ćirilici, i OVDE na latinici.

 

Pored niza zanimljivih tema i informacija, u ovom broju objavljujemo i ekskluzivni intervju sa dr Ralfom Bihlerom, direktorom Pčelarskog instituta u Kirhajnu (Nemačka): “Potrebna je promena koncepta borbe protiv varoe“.

Dr Bihler autor je više od 300 rаdovа u nаučnim i tehničkim čаsopisimа o pаtologiji i uzgoju pčelа. Koordinаtor je nekoliko nаcionаlnih i međunаrodnih projekаtа i vodeći člаn IV Rаdne grupe COLOSSa zа diverzitet i vitаlnost pčelа. Zаlаže se zа očuvаnje vrednosti аutohtonih rаsа pčelа. Njegov rаd nа selekciji pčelа rezistentnih nа vаrou cenjen je i poznаt u svetu. Opširnije (OVDE).

 

Čitajte časopis  „Srpski pčelar“, čiji se sadržaji temelje na aktuelnostima i na najnovijim naučno-stručnim saznanjima i istraživanjima u praktičnom pčelarstvu. Više od 120 godina nerekidnog izlaženja, „Srpski pčelar“ je pouzdan savetnik pčelarima u praktičnom pčelarenju, ali istovremeno i hroničar događaja u ovoj oblasti.

 

Sadržaj časopisa za jun pogledajte OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien