SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA OKTOBAR 2018.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.680

Danas je završen časopis „Srpski pčelar“ za oktobar 2018. godine.

Časopis će se štampati u utorak i sredu, 25. i 26. septembra, a pakuje se i šalje u četvrtak 27.  septembra i već od 28. septembra stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva.

U slučaju kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne. 

 

Dominantna tema u ovom broju je analiza pčelinjih paša u Srbiji u ovoj godini, u kojoj je objavljen veći broj izveštaja o ostvarenim prinosima na  pojedinim pašama, iz skoro svih krajeva Srbije.

Eksluzivno, u ovom broju, objavljujemo rezultate istraživanja istraživačkog tima sa Katedre za biologiju, Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, o akaricidnom efektu dva litijumova jedinjenja u obaranju varoe i njihov uticaj na preživljavanje pčela.

U rubrici „Iz sveta pčelarstva“ saznaćete, kome i zašto se Grupacija Bayer žali na odluku EU o zabrani neonikotinoida zbog pčela, zašto italijanski pčelari zahtevaju zabranu uvoza meda iz Kine i zašto je francusko pčelarstvo na ivici opstanka.

U ovom broju objavljujemo i veći broj važnih informacija: zatvorena je finansijka konstrukcija za izgradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, podsećamo vas na proceduru prijave stanja na pčelinjaku u oktobru i odluku o visini članarine SPOS-a i pretplatu na časopis Srpski pčelar u 2019. godini. Tu je i Izveštaj o radu SPOS-a, u kojem je veliki broj aktuelnih informacija o aktivnostima i programima koje realizuje SPOS.

 

Čitajte „Srpski pčelar“ jer je to vaš pouzdan savetnik u pčelarenju i pravi putokaz na budućnost pčelarstva.

 

Sadržaj časopisa možete pogledati OVDE 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien