• 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd spos.rs@gmail.com 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RADNI RUČAK SA NOVIM MINISTROM REGIONALNOG RAZVOJA I LOKALNE SAMOUPRAVEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.340

30. 9. 2013. je u hotelu Hyatt u Beogradu održan radni ručak sa ministrom regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igorom Mirovićem pod organizacijom NALED-a (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj).

SPOS je predstavljala dipl. ecc. Irena Jolović, referent SPOS-a za ekonomsko-administrativne poslove.

Članovi i partneri NALED-a (čiji je i SPOS član od maja ove godine) su imali jedinstvenu priliku da sa ministrom Mirovićem diskutuju o načinu poboljšanja rada lokalnih samouprava kao i da se informišu o planovima za razvoj opština. Naznačeno je da će biti klasifikovane opštine prema uspešnosti dosadašnjih projekata i da će najbolje biti uzor za druge. Takođe je govoreno o razvoju prioritetnih industrijskih zona u vidu izgradnje infrastrukture i pomaganju svim organizacijama koje direktno doprinose privredi.

Ministar je izneo svoje mišljenje o problemu uplitanja politike u lokalni razvoj i naveo da je njegov dugogodišnji rad u lokalnim samoupravama omogućio da sagleda najvažnije probleme i prenese svoje iskustvo i znanje u svoj ministarski rad.

Donošenje Zakona o infrastrukturnim projektima je u toku i njegov cilj jeste bolja organizacija projekata sa jasnije definisanim ciljevima i sredstvima, i kao primer je naveden problem sa planovima za izgradnju puteva a da prethodno nisu izrađeni prostorni planovi.

Predstavnici lokalnih samouprava su izneli svoje pohvale, predloge i probleme sa kojima se suočavaju u svom radu i niko nije ostao uskraćen za odgovor.

Učesnici diskusije su zaključili da Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave savesno i uspešno obavlja svoj posao.

Predstavnik NALED-a, Branislav Nedimović, saopštio je da će tokom sledeće nedelje biti organizovan još jedan ovakav vid diskusije sa drugim ministarstvom.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedIn

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien