SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OTVOREN XLIII KONGRES APIMONDIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.154

Danas je u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, otvoren XLIII Kongres Apimondije.

Otvaranje Kongresa pratile su brojne organizacione nevolje, pa je tako rana registracija potpuno otkazana zbog pada kompjuterskog sistema, te je registracija neposredno pred otvaranje dobila maratonske razmere, tako da su neki na ulaz čekali do samog poslepodneva, više sati. Red se jednog trenutka otegao na preko 200 metara, iako je bilo i po nekoliko ljudi jedan pored drugog u redu.

I samo otvaranje je kasnilo, a na otvaranju jedva trećina sale je bila ispunjena, jer do tog vremena posetioci jednostavno nisu uspeli da prođu registracioni pult, na kome je radio veoma mali broj ljudi.

SPOS je po drugi put u svojoj istoriji (prvi put 2009. godine u Monpeljeu) imao svoj štand na Kongresu Apimondije, gde je promovisao izvoz srpskog meda. Detaljnije o štandu pogledajte OVDE. Na štandu je SPOS delio svoj novi promotivni materijal, na engleskom i ruskom jeziku, koji možete pogledati OVDE.

Od brojnih posetilaca štanda SPOS-a prvog dana Kongresa Apimondije, izdvajamo starog prijatelja SPOS-a Rajka Radivojca iz Prijedora iz Republike Srpske, zatim dobrog saradnika SPOS-a prof. dr Ingemara Friesa iz Švedske (naučnika koji je otkrio nosemu ceranae), i ministra poljoprivrede Izraela.

Bilo je brojnih kontakata i razgovora sa potencijlanim kupcima meda, po prvi put ozbiljnije i iz arapskih zemalja, Egipta, Maroka, ali i SAD-a, kao i drugih već poznatih zemalja po izvozu meda.

Gužva na registraciji

Na štandu SPOS-a

Na otvaranju Kogresa

Prof. dr Ingemar Fries na štandu SPOS-a

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede Izraela na štandu SPOS-a

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien