SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA REDOVNA JESENJA SKUPŠTINA DRUŠTVA PČELARA ALEKSINACDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.761

U petak, 30. novembra, održana je redovna jesenja Skupština Društva pčelara Aleksinac, u prisustvu predsednika opštine Aleksinac gospodina Nenada Stankovića, predsednika Skupštine opštine Aleksinac gospodina Grujice Veljkovića, i direktorke opštinske turističke organizacije OTIS gospođe Milene Maksimović.

Zahvaljujemo se gostima koji su prisustvovali celom skupštinskom zasedanju, i time pokazali interesovanje za rad Društva pčelara Aleksinac. U ime opštine se pčelarima obratio predsednik Skupštine opštine Aleksinac, gospodin Grujica Veljković, i najavio nastavak podrške pčelarstvu iz budžeta i u narednom periodu.

Skupština je saslušala izveštaj o radu između dve skupštine (pošto Društvo pčelara Aleksinac po Statutu ima dve godišnje Skupštine, jesenju i prolećnu), i usvojila plan rada za 2013. godinu.

Za širu javnost je možda interesantna odluka da se radi afirmacije pčelarstva ove godine dozvoli prisustvo i nečlanovima na 3 od 12 predavanja koje Društvo organizuje samo u zimskom ciklusu predavanja. To su predavanja na jesenjoj i prolećnoj Skupštini (30. novembar 2012. i 29. mart 2013. godine, kao i predavanje neposredno pred Novu godinu 28. decembra 2012. godine, koje drži profesionalni pčelar Slavoljub Radosavljević iz Svrljiga, koji gaji preko 1000 košnica). Spisak predavanja u zimskom ciklusu možete pogledati OVDE.

Inače, predavanjima Društva pčelara Aleksinac mogu prisustvovati ISKLJUČIVO članovi Društva.

Skupštinarima se obratila i direktorka Opštinske turističke organizacije OTIS, gospođa Milena Maksimović, pošto sledi jedan zajednički projekat sa Društvom pčelara Aleksinac, o kome će tek biti reči.

Nakon završetka Skupštine, zimski obrazovni ciklus za pčelare Društva pčelara Aleksinac, otvorio je predavač Veroljub Umeljić iz Kragujevca svojim vrsnim predavanjem o metodama rojenja.

I inače, ceo ovogodišnji zimski ciklus predavanja posvećen je tematski apsolutno samo praktičnom pčelarenju, a za predavače su izabrani vrsni pčelari praktičari koji pčelare većim brojem košnica. Cilj je obučiti pčelare kako da prošire svoje pčelinjake, ali i kako da ih održe i dobiju dovoljne količine meda u novim agroekološkim uslovima.

DP Aleksinac

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien