SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

XIX PČELARSKA SMOTRADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.392

U Lazarevcu je 2. septembra održana tradicionalna pčelarska manifestacija, devetnaesta po redu. Pored uobičajene izložbe za ove prilike, sa pčelarskim proizvodima namenjenim građanima, kao i alata i pribora neophodnih za pčelare, ovu smotru su obeležila još dva događaja.

U sklopu svoje jednodnevne ekskurzije, gosti na smotri su bili i članovi Društva pčelara „Beograd“. Želeći da krunišu dugogodišnje prijateljstvo i saradnju sa pčelarima iz Lazarevca, ova prilika je iskorišćena za dodelu plakete „Kosta Glavinić“ svojim kolegama. Neočekivano priznanje, predato i primljeno punog srca i duše, obavezuje obe strane da nastave sa zajedničkim radom, a sve na dobrobit pčele i pčelarstva.

Drugi događaj o kome će sigurno dugo da se priča je predivno predavanje mr. Gorana Mirjanića iz Banja Luke. Tema „Tehnologija pčelarenja košnicama nastavljačama , sa osvrtom na bolesti i štetočine i borbu protiv njih“ u potpunosti je opravdala očekivanje. Mirjanić je izuzetno kreativno, rečito i precizno oslikao savremeno pčelarenje, da je sve prisutne ostavio bez daha. Iako je do sada retko držao predavanja u Srbiji i to uglavnom na seminarima, treba istaći da mu kvalitet predavanja, i širok izbor tema garantuju dugogodšnje angažovanje i gostovanje pčelarskim udruženjima.

Sledeća manifestacija je dvadeseta po redu. Jubilarna. Treba se na vreme pripremiti!

 

Član Izvršnog odbora SPOS-a

Goran Čakardić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien