SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NEVIĐENODatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.080

Strašne stvari se ne dešavaju samo drugima! Mogu se desiti i nama ili nekome koga mi znamo!

Neko je u nedelju 22. jula prevrnuo sve košnice na jednom pčelinjaku Vojislava Jovanovića iz Vitoševca! Svarno mi nije jasan čovek (bolje reći nečovek) koji je ovo uradio!

Gledajući slike u časopisu “Pčelar”, na sajtu SPOS-a i na forumu SPOS-a o štetama na pčelinjacima, mislio sam da se to dešava samo „tamo negde daleko“ a ne i kod nas! Pčelarim od 1989. g. i do sada se ovako nešto nije desilo u mom kraju! Međutim, dogodilo se nešto stvarno nerazumno za moje poimanje shvatanja stvarnosti!Ljudskoj obesti nema kraja! Ja nisam imao reči kada sam video ovakav prizor!!!                                                                                                                      

Od 18 košnica, sve su prevrnute sem jedne koja nije imala polusprat.nToga dana kod nas nije bilo vetra i nevremena. Oba reda su prevrnuta od leta u nazad svaka košnica identično. Košnice su vraćene svaka na svoje mesto odmah po dolasku patrole policije i slikanja stanja na pčelinjaku. Naravno nikakvih vidljivih dokaza nema. Niko od komšiluka nije primetio ništa neobično toga dana, stambene kuće su na oko 200 m od pčelinjaka a neposredno iza pčelinjaka je privredni objekat (hala) i tu nije bilo nikoga pošto je bila nedelja. Nakon sredjivanja je mirno stanje na pčelinjaku i nema grabeži, kod dve košnice je primećeno više mrtvih pčela na podnjači. Nije izvršen detaljni pregled zbog kiše i vetra. Kada se stabilizuje vreme videćemo da li možda neka matica fali. Za sada je sve dobro – kako je moglo biti!

Predsednik udruženja pčelara Ražanj

Dejan Blagojević

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien