SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SABOR PREDSEDNIKA DRUŠTAVA I UDRUŽENjA PČELARA SRBIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.135

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

U Aleksincu, u manastiru Sveti Stefan u selu Lipovcu (22 km od Aleksinca) održaće se 26. avgusta 2012. godine (nedelja) Sabor predsednika društava i udruženja pčelara Srbije članova SPOS-a.

Pozivaju se svi predsednici društava i udruženja, kao i pokrajinskog saveza i regionalnih asocijacija. Ako neko bude sprečen da dođe, može da pošalje kao zamenu jednog delegata Skupštine SPOS-a iz svoje organizacije, što treba naglasiti prilikom prijave dolaska.

Svako društvo/udruženje može da ima samo jednog predstavnika na Saboru. Zbog ograničenog broja mesta, skup ne može da primi više osoba ni na koji način. Svi prekobrojni koji eventualno budu došli, jednostavno neće moći da budu primljeni iz tehničkih razloga, i o tome ih sada unapred obaveštavamo, da ne bi bilo problema.

Pozivamo predsednike društava da se samoorganizuju i dođu na Sabor zajedno sa predsednicima susednih društava/udruženja, radi uštede u prevozu.

 

OBAVEZNA JE PRIJAVA SIGURNOG DOLASKA, zbog planiranja obroka i drugih aktivnosti. Prijave se primaju od 7 do 15 sati radnim danima, na telefone 011/6128-071, 060/444-01-24, najkasnije do 15 sati (petak) 17. avgusta 2012. godine. Naknadne prijave učešća nisu moguće iz tehničkih razloga.

Pošto se dan ranije u Aleksincu održava XVIII Međunarodni stručni seminar Regionalne asocijacije pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije, sigurno će biti i onih koji dolaze na ovaj seminar, te će želeti da prespavaju pošto su već tu, ili onih koji na Sabor dolaze izdaleka, pa im je naporno da putuju istog dana u oba pravca. Za njih je obezbeđeno 70 kreveta u višekrevetnim sobama u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“ u Lipovcu, koja se nalazi na svega 50 m od manastira Lipovac, i gde je po ceni od svega 950 dinara (jedini trošak koji pada na teret zainteresovanih učesnika), moguće dobiti večeru u subotu 25. avgusta i prenoćište. Meni večere: supa, šnicla, kobasica, krompir, paradajz salata, kupus salata, hleb, 1 aperitiv, 1 piće (sok, pivo ili vino). Večera traje od 17 do 20 sati. Zainteresovani za prenoćište treba da pozovu broj telefona 018/807-655 (računovodstvo Ustanove za odmor i rekreaciju dece), na kome će proveriti da li još uvek ima slobodnih kreveta, ali i dobiti precizna uputstva za uplatu večere i prenoćišta unapred, što je jedino moguće.

Kupatila u odmaralištu su zajednička. Pušenje je strogo zabranjeno, kako u manastiru i na teritoriji manastirskog imanja, tako i u zgradi Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“.

Kompletan program i boravak (sem putnih troškova, kao i eventualnog prenoćišta i večere dan ranije) je potpuno besplatan za sve predsednike društava (finansiraju ga u potpunosti SPOS, i manastir Sveti Stefan u Lipovcu, naš dragi domaćin).

Program

09.00-10.00 Doručak u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“. Doručkuje se uz pokazivanje bona, pa dođite nešto ranije, kako bi pravovremeno preuzeli bonove.

10.00-10.15 Ulaz u svečanu salu za goste manastira

10.15-10.30 Pozdravna reč starešine manastira, arhimandrita Dionisija, i posluženje

 

10.30-13.00 RADNI SASTANAK predsednika društava i udruženja pčelara Srbije

                Dnevni red:       

                1 – Uvodna reč (predsednik SPOS-a, Rodoljub  Živadinović)

                2 – Raport SPOS-u o dosadašnjem toku otkupa meda, problemima i razlozima kašnjenja otkupa i isplate (direktor firme Biodvig, Velimir Palić)

                3 – Diskusija

                4 – Predlozi za formiranje nove politike SPOS-a po pitanju plasmana meda (predsednik SPOS-a, Rodoljub  Živadinović)

                5 – Diskusija

                6 – Informacija o pregovorima sa Ministarstvom poljoprivrede. Izrada platforme nastupa SPOS-a prema novoj Vladi Republike Srbije

                7 – Diskusija

                8 – Ostale aktuelnosti u pčelarstvu Srbije, razgovor sa rukovodstvom SPOS-a, pitanja, sugestije i predlozi

 

13.00-14.00 Poseta manastiru, manastirskom pčelinjaku, prostorijama za pčelarstvo, i kompletnoj ekonomiji manastira

14.00-15.00 Posni manastirski ručak za sve učesnike u svečanoj sali za goste manastira. Ruča se uz pokazivanje bona.

15.00-17.30 Obilazak okoline manastira kratkom planinarskom stazom za zainteresovane, u saradnji sa Planinarsko skijaškim društvom „Brđanka“ iz Aleksinca, i razgledanje okoline

17.30-18.00 Užina. Užina se uz pokazivanje bona.

18.00-18.10 Završetak sabora i odlazak gostiju

18.10-19.00 Poseta usputnom pčelinjaku Slavoljuba Rakočevića u selu Stanci, 4 km od Lipovca ka Aleksincu, za sve zainteresovane

 

Savet za nalaženje manastira: Sa autoputa se isključite na naplatnoj rampi „Aleksinac“, ne „Aleksinački Rudnik“, a zatim morate proći kroz sela Aleksinački Bujmir, Katun, Dobrujevac, Stanci i Lipovac. Manastir je na samom kraju sela Lipovca, na kraju asfaltnog puta. Najbolje i najsigurnije je poći na put sa navigacijom, da ne bi bilo iznenađenja i eventualnog kašnjenja. Na teritoriji manastira funkcioniše samo 064 mobilna mreža. Za sve učesnike obezbeđena su dva javna parkinga. Oba se nalaze sa desne strane asfaltnog puta, prvi oko 500 metara pre manastira, a drugi neposredno uz manastir, pre mosta na reci. Most na reci kod samog manastira ne prelazite automobilima, već isključivo pešice (što je staza duga svega 60 metara).

SPOS

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien