SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANO DVANAESTO SAVETOVANJE ASOCIJACIJE PČELARSKIH ORGANIZACIJA MAČVANSKOG I KOLUBARSKOG OKRUGADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.994

Savetovanje je održano 25. marta u Šapcu, a prisustvovalo mu je 325 slušalaca, čime je premašen rekord od 307 prisutnih ostvaren 28. februara 2010. godine, kada su gosti pčelara Šapca i Asocijacije bili ruski naučnici akademik Krivcov i profesor Lebedev.
Rajko Pejanović, predsednik Asocijacije je u uvodnoj reči istakao da je za tri godine postojanja, Asocijacija povećala broj članova sa šest na dvadeset tri, što jasno govori da pčelari imaju potrebu za ovakvim oblikom organizovanja.
Skup je otvorio doajen srpskog pčelarstva Jovo Kantar.
Gordana Marjanović Pendić je u ime Ministarstva poljoprivrede pozdravila pčelare, istakla potrebu i prednosti udruživanja i poželela medonosnu pčelarsku sezonu.
Predrag Srdanović, direktor Direkcije za poljoprivredu Grada Šapca, izneo je lično zadovoljstvo aktivnošću Asocijacije i uručio Povelju Grada petnaestorici istaknutih pčelarskih poslenika.
Dr Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a je izrazio zadovoljstvo što je ponovo među pčelarima šabačkog i valjevskog kraja, i uručio priznanja Saveza pčelarima DP Šabac.
Dragan Mladenović, predsednik DP Avram Maksimović iz Sombora, pozdravio je učesnike skupa, predstavio prevod knjige Pčelar – Novi pčelar somborskog prote Avrama Maksimovića i uručio Branislavu Đuričiću, presedniku DP Šabac, odluku skupštine somborskog udruženja o bratimljenju sa DP Šabac.
Branislav Đuričić, predsednik domaćina skupa, DP Šabac, pozdravio je pčelare i njihove goste i rekao da je, i pored nešto većeg broja prisutnih, sve „pod kontrolom“, jer se pobrinuo da za druženje svega ima u dovoljnim količinama.
U radu savetovanja učestvovali su predavanjima i prof. dr Zoran Stanimirović sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Miladin Ševarlić i magistar Nenad Ilić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i prof. dr Petar Krunić sa Hemijskog fakulteta u Beogradu.
 

Rajko Pejanović

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien