SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN TEORETSKI DEO ŠKOLE PČELARA POČETNIKA DP BEOGRADDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.605

DP Beograd je, u zimskim mesecima, organizovalo školu pčelarstva za početnike. Interesovanje za ovu školu bilo je iznad svih očekivanja. Nastavu iz teorije pčelarstva, koja se odvijala u prostorijama društva, završilo je 54 polaznika.

Veoma nam je drago što se radi, uglavnom, o mladjim ljudima, od kolih, dobar deo, nema ni jednu košnicu. Nakon završetka teoretskog dela škole, sredinom ovog meseca, polaznici škole su birali svoje mentore, iz redova najiskusnijih pčelara DP Beograd. Dakle, dalji rad škole odvijaće se, kroz praktičnu nastavu, tokom cele aktivne sezone,  na pčelinjacima mentora. Cilj je da se početnici, u što većoj meri, osposobe za samostalan rad na pčelinjaku.

U subotu, 24. marta, polaznici škole i predavači imali su zajednički izlet. Polaznici su imali prilike da vide tri dobro organizovana pčelinjaka u okolini Beograda. Aleksa Škorić, predsednik DP Barajevo, Prvoslav Jelić, član DP Beograd i Barajevo i Dragan Daničić, doajen srpskog pčelarstva i legenda tašmajdanskih izložbi su bili ljubazni i gostoprimljivi domaćini.

Već sada se pokazalo da je organizovanje ovakve škole pun pogodak, tako da je, sasvim sigurno, da ćemo i iduće zime organizovati  školu za početnike. Evidentirali smo interesovanje dvadesetak pčelara – početnika, koji se se interesovali za upis u školu. Takodje, razmišljamo i o organizovanju jednog višeg kursa, pošto medju sadašnjim polaznicima postoji interesovanje za nastavak obrazovanja.

Imamo ideje, imamo ljude koje će da ih sprovedu – posetite nas u prostorijama društva u Molerovoj uluci, br.13, uključite se u rad najvećeg društva u Srbiji –DP Beograd.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien