SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DANAS POTPISIVANJE UGOVORA SA BANKAMA O KREDITIRANJU POLJOPRIVREDNIKADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.088

Danas u 10 sati će ministar poljoprivrede potpisati ugovore sa bankama o kreditiranju poljoprivrednika. Pogledajte o kojim je bankama reč.

 

 

Ugovori će biti potpisani sa Komercijalnom bankom,Prokredit bankom, Banka Intezom, Kredi – Agrikol bankom, Erste bankom,Hypo bankom,Societe Generale bankom, Opportunity bankom, Sberbankom Srbija i NLB bankom, OTP bankom, Moskovskom bankom, Poštanskom štedionicom kao i sa osiguravajućim kućama DDOR Novi Sad, Delta Đenerali, Dunav osiguranje, Globus, Triglav, Milenijum. 

Krediti, čiji je rok od jedne do tri godine sa grejs periodom do godinu dana, odobravaće se i isplaćivati u dinarima, bez valutne klauzule. Kamatna stopa  biće  4%  na godišnjem nivou za kredite u stočarstvu i  6% za kredite plasirane u razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, cvećarstva, kao i kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Pravo na kreditnu podršku imaće fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge sa najmanje 10 članova zadruge koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, mikro i mala pravna lica).

Ukupan iznos kredita za fizička lica, preduzetnike i pravna lica je do 5.000.000 dinara,  a za zemljoradničke zadruge do 15.000.000 dinara.

Zahtevi za odobrenje moći će da se podnesu od četvrtka, 3. aprila do 1. septembra tekuće godine kod banaka. U bankama će se popunjavati upitnik o kreditiranju i dostavljati dokumentacija koja je definisana Pravilnikom o  uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku  poljoprivrednicima.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije snosiće ukupne  troškove po polisi osiguranja za stočarsku proizvodnju na osnovu Pravilnika o  uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku.

Pravilnik o kreditiranju pogledajte OVDE.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien