SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KAKO POKRENUTI ORGANSKU PČELARSKU PROIZVODNjU U JUGOISTOČNOJ SRBIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.867

Regionalna asocijacija pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije i Udruženje pčelara "Jablanica" iz Lebana, pod pokroviteljstvom SO Lebane, organizuju Forum "Kako pokrenuti organsku pčelarsku proizvodnju u jugoistočnoj Srbiji", u petak 4. aprila 2014. u 15 sati u Vizitorskom centru "Teodora", na samom arheološkom lokalitetu "Caričin grad", pored sela Prekopčelica, u blizini Lebana.

 

 

 

REGIONALNA ASOCIJACIJA PČELARSKIH ORGANIZACIJA JUGOISTOČNE SRBIJE

UDRUŽENjE PČELARA „JABLANICA“, LEBANE

pod pokroviteljstvom SO Lebane

organizuju

 

FORUM

KAKO POKRENUTI ORGANSKU PČELARSKU PROIZVODNjU U JUGOISTOČNOJ SRBIJI

Petak, 4. april 2014, 15 sati, Vizitorski centar „Teodora“ (nalazi se na samom arheološkom lokalitetu „Caričin grad“, pored sela Prekopčelica, u blizini Lebana)

 

13.00-15.00 Obilazak arheološkog lokaliteta za zainteresovane, po posebnom programu (naveden na dnu teksta)

15.00-15.10 Uvodno izlaganje, Ing. Vlastimir Spasić, predsednik Asocijacije

15.10-15.40 „Preduslovi za organsko pčelarenje“, Doc. dr Nebojša Nedić, Poljoprivredni fakultet u Zemunu

15.40-16.10 „Sertifikacija i kvalitet organskog meda“, Ovlašćena organizacija za sertifikaciju organske proizvodnje Control Union Danube d.o.o.

16.10-16.25 Mogući izvori finansiranja organske pčelarske proizvodnje i ostvarivanje dodate vrednosti u vezi sa geografskim poreklom, Vladimir Bojović, Regionalna privredna komora Leskovac

16.25-16.45 „Dobra pčelarska praksa kao tekovina projekta „Reka meda“ – preduslov za uspešnu konvencionalnu i organsku pčelarsku proizvodnju“, Dr med. Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a

16.45-17.30 Okrugli sto 

 

Ulaz za članove Asocijacije je besplatan (obaveznim pokazivanjem akreditacije o članstvu – koja se dobija ISKLJUČIVO od svog predsednika društva/udruženja).

Ostali zainteresovani mogu prisustvovati Forumu ako uplate pojedinačnu članarinu Asocijaciji, u iznosu od 550 dinara. Članarina se mora platiti isključivo unapred (na samom seminaru se ne može izvršiti uplata, već isključivo u banci!), na žiro račun Asocijacije 105-6847-52 (svrha uplate: Članarina). Original uplatnice pokazati na ulazu u salu, kako biste dobili propusnicu.

PRE FORUMA, organizovan je obilazak arheološkog lokaliteta, sa profesionalnim vodičem, sa organizovanim prevozom od Lebana do Vizitorskog centra za najavljene učesnike Foruma.

Okupljanje učesnika Foruma, koji žele da obiđu arheološki lokalitet “Caričin grad” (a nisu došli sopstvenim prevozom) je u 13 sati ispred hotela “Caričin grad” u Lebanu, odakle je organizovan prevoz (od strane Udruženja pčelara “Jablanica” Lebane) do lokaliteta arheološkog nalazišta, odnosno Vizitorskog centra “Teodora”. Onima koji ne znaju put, a došli su sopstvenim prevozom, preporučujemo da budu na istom mestu u navedeno vreme, kako bi lakše stigli do krajnjeg odredišta.

Međutim, svi koji žele da putuju organizovanim prevozom (a nisu došli sosptvenim automobilima), dužni su da se unapred najave kontakt osobi (Nebojša Jović, predsednik UP “Jablanica” Lebane, 061/8826-201).

Obilazak samog arheološkog lokaliteta organizovala je Turistička organizacija Lebana, uz angažovanje zvaničnog vodiča iz gradskog muzeja u Leskovcu. Vreme potrebno za obilazak je 60 minuta.

Istovremeno, u Vizitorskom centru “Teodora” nalaziće se postavka umetničkih dela pod imenom “Budimo ljudi”, posvećena patrijarhu Pavlu, našeg poznatog umetnika Bratislava Anđelkovića Bate iz Vučja. Njegove minijature su privukle svetsku pažnju. Slike na zrnu pšenice i na kamenu su nastale na jedinstven način, samo njemu poznatom tehnikom, rađene golim okom bez ikakvih optičkih pomagala.

 

Predsednik Asocijacije,

Ing. Vlastimir Spasić

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien