SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U KLADOVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.537

17. decembra 2011. godine održana je redovna godišnja skupština pčelara Kladova.

Skupštini su prisustvovali kao gosti, Slavko Luković, predsednik Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin i Nenad Dinić, predsednik Društva pčelara „Timok“ iz Zaječara.

Nakon izbora radnog predsedništva i utvrđivanja dnevnog reda, pristupilo se radu po dnevnom redu. Predsednik društva Ljubomir Čolević podneo je izveštaj o radu i finansijski izveštaj, a zatim i predlog programa rada i plan finansijskog izveštaja za narednu godinu, te je otvorena diskusija. Za diskusiju se javio Slavko Luković, u svojstvu čllana IO SPOS-a, govorio je o aktivnostima IO pri čemu je posebno istakao konačni uspeh u plasmanu meda na evropsko tržište nakon dužeg zastoja zbog pada cena i problema evropskih kupaca sa GMO polenom, i postizanje dobre cene za bagremov med, aktivnostima na sprečavanju prodaje pčelinjih proizvoda sumnjivog porekla na tržištu Srbije i slično.

Ukazao je na neophodnu toleranciju u pčelarskim organizacijama, jer jedino složni možemo biti uspešni. Podsetio je prisutne na održavanje državnog sajma, a i Simpozijuma Apimondije u februaru u Sava centru i naglasio da ne bi trebalo da propustimo jedinstvenu priliku da na jednom mestu vidimo i čujemo dostignuća u srpskom pčelarstvu, ali i dostignuća pčelara i stručnjaka iz oblasti pčelarstva iz Evrope i sveta, te pozvao pčelare da organizovano u što većem broju posete ovu manifestaciju. Istakao je i problem pčelara sa kvalitetom opreme, repromaterijala, satnih osnova i pogača, i predložio da se sve argumentovane primedbe prijave rukovodstvima pčelarskih organizacija kako bi na celom regionu imali potpuniju informaciju, kako bi na najpovoljniji i najefikasniji način SPOS zaštitio pčelare od nesavesnih proizvođača. Pčelari Kladova su jednoglasno izneli problem naplate pčelarske paše od strane nacionalnog parka Đerdap, pa čak i onim pčelarima koji svoje pčelinjake postavljaju na svojim parcelama i zatražili da se na najvišem nivou postavi ovo pitanje.        

Skupština je veoma uspešno organizovano radila, a na kraju rada, predsednik pčelara Kladova, Čolević Ljubomir, dao je izjavu za TV Kladovo.

Predsednik Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin
Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien