SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARI NEGOTINA U POSETI PČELARIMA SLOVENIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.431

U organizaciji opštine Negotin sprovedeno je studijsko putovanje poljoprivrednika opštine Negotin poljoprivrednicima mariborskog okruga u Sloveniji. Pored stočara, voćara i vinogradara bila je i grupa pčelara Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin.

Prilikom trodnevnog boravka i obilaska Murske Sobote i Maribora, poljoprivrednici iz Negotina imali su priliku da obiđu i na licu mesta vide tehnologiju pčelarenja kod naprednih slovenačkih pčelara i opremu za pčelarstvo, pakovanje i prodaju pčelinjih proizvoda i preparata na bazi pčelinjih proizvoda kombinovano sa turističkim uslugama. Posebno je zanimljivo što su nam domaćini u okviru programa posete, prikazali film SPOS-a „Zdravlje iz košnice„, kojim su impresionirani, a posebno su apostrofirali doprinos pčelarstvu uopšte predsednika SPOS-a, koji je glavni scenarista ovog filma, a zatim su nam prikazali filmove o tehnologiji pčelarenja kod slovenačkih pčelara. Ovom prilikom su se interesovali za Državni sajam pčelarstva u Beogradu u februaru, o čemu su bliže informisani, kao i o Simpozijumu Apimondije, i da će se manifestacije održati istovremeno u Sava Centru, a takođe su pozvani i da prisustvuju.

Na prijemu u Privrednoj komori u Mariboru i ostalim susretima,mogli smo da čujemo i vidimo odnos države prema pčelarima uopšte.

Pčelari Negotina, a po našem mišljenju, i cela grupa od 50 poljoprivrednika imali su šta da vide i čuju, ali i da nauče. Poseta je bila veoma uspešna.

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo rukovodstvu opštine Negotin što je i pčelarstvu dalo isti značaj kao i drugim granama poljoprivrede, jer pčelari Negotina to i zaslužuju.

Povodom boravka u Sloveniji, predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, dao je intervju za lokalna sredstva informisanja u Negotinu.

Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin,
Predsednik, Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien