SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

GODIŠNJA SKUPŠTINA U NEGOTINUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.418

24. marta 2012. godine sa početkom u 9 časova u velikoj sali Skupštine opštine Negotin, održana je redovna godišnja skuptina Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin.

Skupštini su prisustvovali kao gosti  mr.Milan Uruković, predsednik skupštine opštine Negotin ,Branko Marković, zamenik predsednika opštine Negotin,Predsednik društva pčelara Krivelj Dragutin Adamović, predsednik društva pčelara „Alpina“Bor  Vlastimir Dimitrijević,predstavnici Srpske pravoplsavne crkve,pčelari iz Kladova i Zaječara i mnogi simpatizeri pčelarstva  u opštini Negotin.

Predsednik Društva pčelara „Hajduk Veljko“Negotin, Slavko Luković, otvorio je skupštinu, i pozdravio prisutne goste i pčelare, zahvalio se svima na prisustvu a pčelarima poželeo medonosnu godinu  i dobro zdravlje.Zatim je predložio izbor radnih tela a nakon toga Dnevni red, koji je jednoglasno usvojen.

Pristupilo se radu po utvrdjenom dnevnom redu, kojom prilikom je Predsednik Društva, podneo izveštaj o radu Izvršnog odbora, zatim je Slobodan Luković podneo  izveštaj o radu Nadzornog odbora  nakon čega je otvorena rasprava.

Podneti izveštaji su jednoglasno prihvaćeni.

Zatm je podnet Plan rada za 2012 godinu i finansijski plan rada  koji su takodje jednoglasno prihvaćeni.

Izvršen je izbor jednog člana Izvršnog odbora takodje jednoglasno.

Predsednik Društva i član Izvršnog odbora SPOS-e Uručio je priznanja SPOS-a za 2010 godinu.

U ime nagradjenih zahvalio se Predsednik skupštine opštrine Negotin, mr.Milan Uruković, kojom prilikom  je pohvalio  rad Društva, poželeo da se nastavi   sa uspešnim radom i apelovao na jedinstvo u pčelarskoj organizaciji , kakva je bila i do sada.

Pre i nakon održane skupštine Društva , Predsednik je dao  odvojene,  duže intervjue za regionalnu televiziju FOLK DISK Salaš i lokalnu televiziju Rama,  kojom prilikom je govorio o uspesima Društva u 2011 godini,  posebno je istakao   dobijanje majske nagrade opštine Negotin,kao jedini privredni subjekt u opštini Negotin, i dobijanje  diplome prof.Jovan Živanović i druga priznanja pčelarskih organizacija sa regiona i organizacija iz Negotina. Istakavši trend znatnog razvoja pčelarstva u opštini Negotin, povećanje broja članova  sa 74 u 2011 na 90 članova u 2012 godini, subvencijama u pčelarstvu,koje daje opština Negotin u 2012 godini ,ali samo za članove Društva,neophodnom većem učešću svih pčelara u humanitarnim  akcijama i drugim  pitanjima iz oblasti pčelarstv a  sve u cilju afirmacije i daljeg  razvoja  i unapredjenja  pčelarstva u opštini Negotin  ali i šire u regionu Bor i Zaječar i celoj zemlji. Skupštini je prisustvovao ogroman broj članova društva ali i simpatizera pčelarstva.

Skupština je veoma dobro organizovana, i uspešno radila a odziv pčelara je bio izvanredan i za svaku pohvalu kao i učešće u diskusijama.

Nakon završetka rada po dnevnom redu, organizovano je predavanje i to:

I TEMA  Apiterapija pčelinjim proizvodima u prevenciji i zdravlju ljudi, koje je održala dr.spec.Ljubinka Stojković iz Niša,pred punom salom slušalaca.

II TEMA, tehnika i tehnologija pčelarenja DB i LR košnicom, koje je održao velepčelar, Zvonko Vasić iz Leskovca.

Za vreme održavanja skupštine pčelari su mogli da kupe ili izvrše zamenu voska u satne osnove.

Nakon održanog predavanja,organizovan je zajednički ručak pčelara Negotina sa gostima.

 

Predsednik Društva pčelara „Hajduk Veljko“Negotin

Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien