SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DP „MATICA“ NIŠ ODRŽALO REDOVNU SKUPŠTINUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.709

Društvo pčelara „Matica“ iz Niša održalo je svoju redovnu godišnju Skupštinu 7. decembra, na kojoj je ocenjen rad u ovoj i usvojen Plan i program rada za 2009. godinu.

Pored članova i brojnih gostiju, Skupštini su prisustvovali i dr Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a i Zvonimir Vasić, član IO SPOS-a.

U izveštaju o radu, predsednik Društva Siniša Kostić, konstatovao je da,  uprkos teškoj godini u pogledu ostvarenih prinosa i nezavidnom položaju pčelarstva u Srbiji,  „Matica“ je uspešno realizovala brojne sadržaje i aktivnosti, prvenstveno na planu obrazovanja, ali i na planu bolje prodaje pčelinjih proizvoda. Istovremeno, izrazio je veliku nadu i očekivanja od pokrenutih aktivnosti od strane SPOS-a.

Da su članovi Društva u potpunosti prihvatili izrečene ocene i stavove u izveštaju i predloženi Plan i program rada, najbolje potvrdjuje to, da je već neposredno pre Skupštine više od jedne trećine članova obnovilo članarinu za 2009. godinu.

Posebnu pažnju prisutnih privukao je Milan Jovanović, pčelar iz Trstenika, koji je održao je veoma zanimljiva predavanja o odgoju matica i ekološkoj kontroli varoe.

U svečanom delu današnjeg sadržaja rada, dobitnicima su uručena priznanja SPOS-a za 2008. godinu, koji su za sve prisutne priredili prigodno posluženje.

Kao i uvek do sada, i ovaj događaj u društvu pčelara „Matica“ propratio je veliki broj  lokalnih i regionalnih pisanih i elektronskih medija. Predsednik Društva, predsednik regionalne Asocijacije i predsednik SPOS-a dali su intervjue Niškoj televiziji i Narodnim novinama. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien