SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KONAČNO DOBRA CENA MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.897

U poslednja tri dana pozvali smo 2/3 društava pčelara u Srbiji, kao i sve učesnike Berze meda, i iako je cena meda bila veća od prvobitne za 10 evro centi, dobili smo poražavajuće rezultate, svega 1,5 tona meda, manje nego prošli put, jer su neki već prodali med drugom kupcu koga smo uputili na pčelare, Levu Plužnikovu iz Stalaća. To smo javili kupcu, on je odmah razgovarao sa gazdom u Nemačkoj, koji je na kraju odlučio da ponudi novu, znatno bolju cenu, na gornjoj granici, kako je rekao, i to je njegova poslednja ponuda…

Cena je za bagremov med podignuta za celih 30 evro centi, što sa prethodnih 10 centi, čini 40 evro centi veću cenu od prvobitne.

Naime, neka se hitno jave SPOS-u svi koji su zainteresovani da bagremov med prodaju po ceni od 2,72 evra (sa njihovim prevozom do otkupljivača u Subotici) ili po ceni od 2,32 evra ako otkupljivač dođe kod njih po med (tri puta – da uzorkuje, da odveze med i da vrati ambalažu).

Cena za lipov med je 2,32 evra sa pčelarevim prevozom do Subotice (dva puta – odvoženje meda i vraćanje ambalaže), a 1,92 evra ako otkupljivač dođe kod pčelareve kuće po med.

Očekujemo vaše javljanje, a SPOS će po treći put za nedelju dana (valjda će biti treća sreća?) ponovo zvati svakog učesnika Berze meda i svako društvo pčelara, kako bi ih informisao o ovoj poslednjoj ponudi, sa nadom da ćemo uspeti da izvezemo jedan šleper meda za početak. I vas molimo da se malo angažujete i obavestite sve pčelare za koje znate da imaju zalihe meda, da se koliko odmah jave SPOS-u.

Kako kaže kupac, ovakva cena je rezultat njegove želje da uđe na srpsko tržište meda, jer planira dugoročnu saradnju, a ona se zasniva na poverenju i međusobnom uvažavanju. SPOS-u će biti drago ako bar malo uspe da pomogne u dovođenju inostranih kupaca meda u Srbiju, naročito ovakvih.

 

P.S. Na zahtev pčelara, objavljujemo tabele međuzavisnosti temperature lagerovanja meda i menjanja parametara HMF i dijastaze. Tabele su preuzete iz italijanskog Priručnika o dobroj pčelarskoj praksi. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien