SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NAREDNA GODINA TEŠKA ZA POLJOPRIVREDU SRBIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.820

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin ocenio je da će naredna godina biti veoma teška i finansijski neizvesna za čitav svet, pa tako i Srbiju i domaću poljoprivredu. 

Dragin je naveo da je Ministarstvo poljoprivrede pripremilo razvojni program kojim je, uprkos skromnom budžetu za narednu godinu, predvidelo niz mera da se pomognu domaći poljoprivrednici, kao što su sprečavanje otkupa poljoprivrednih proizvoda od velikih sistema i zaštita domaće proizvodnje, te osnivanje lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede.

“Na taj način uvezujemo opštinska sredstva sa republičkim. Definitivno je daleko lakše opštinama da iskoriste komparativne prednosti svog regiona i da one odluče kome da daju ta sredstva”, rekao je Dragin za Televiziju B92.

On je pojasnio da su to sredstva koja će imati kamatnu stopu od dva odsto na godišnjem nivou, plus devizna klauzula.

“Tokom grejs perioda kamata je nula odsto i mnogo se razlikuje od onih bankarskih sredstava koja su vrlo često suviše opterećujuća za poljoprivrednike, a pogotovo u ovoj ekonomskoj krizi. Ne verujem da poljoprivrednici mogu da se odluče da daju hipoteku na svoju imovinu i ulaze u zaduživanja u godini koja je finansijski vrlo, vrlo neizvesna”, rekao je Dragin. 

Izvor: www.poslovnimagazin.biz


 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien