SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRIBLIŽAVA SE POČETAK OTKUPA MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.245

Evo zanimljivih informacija o cenama meda sa svim pratećim troškovima (i transportom) sa isporukom u Nemačku.

Podaci su interesantni i predstavljaju trenutno aktuelne cene na tržištu meda EU, mada se još uvek med oprezno kupuje i još nije krenuo otkup u većim količinama. Predstavljene cene su sa svim uračunatim troškovima isporuke u Nemačku (troškovi otkupa u navedenim zemljama, troškovi homogenizacije i pakovanja, troškovi svih analiza, troškovi transporta, troškovi dobijanja potrebne prateće dokumentacije, zarada otkupljivača…). Od navedenih cena treba oduzeti 40 centi (toliko koštaju svi navedeni troškovi), da bi se dobila moguća otkupna cena meda u Srbiji u narednom periodu.

Treba naglasiti da je SPOS pre dva dana dogovorio izvoz bagremovog meda sa firmom iz Velike Britanije, a sa isporukom u Nemačku po krajnjoj ceni od 3,70 evra (3,30 evra za pčelare), ostaje da se u narednih par nedelja dogovore i ostali detalji, kao i da kupac odluči da li će kupovati i druge vrste meda koje smo ponudili. Procedura će trajati najmanje par nedelja, te ćemo vas pravovremeno obavestiti kada otkup preko Biodviga bude krenuo.

Pregovori sa firmom kupcem iz Francuske su u završnoj fazi, uzorci meda su stigli u Francusku prošle nedelje u ponedeljak, i sada su na analizi od strane pomenute firme.

U svakom slučaju, važno je da se tržište konačno počelo da kreće, što je i bilo očekivano. Kada će se u potpunosti otvoriti, ne može se predvideti još uvek.

To je ono što je do sada izvesno, smatramo da naši članovi treba da znaju tačno dokle se stiglo, zato i objavljujemo ove podatke.

Inače, navedene informacije o cenama meda sa isporukom u Nemačku (od strane Mađarske, Ukrajine, Rumunije i Bugarske) možete pogledati OVDE.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien