SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDLOG DRUŠTVIMA PČELARADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.919

Predstojeći Simpozijum Apimondije jedinstvena je prilika za prezentaciju kvaliteta našeg meda čitavom svetu, kao i naših ekološki čistih krajeva gde se med sakuplja. Zato vas pozivamo da tu priliku ne propustite.

Naime, SPOS će podneti kandidaturu za domaćina jednog od predstojećih kongresa Apimondije, ali s obzirom na to da mnoge zemlje ulažu i po par stotina hiljada evra u kampanju, pa ne dobiju Kongres, neizvesno je da li ćemo u tom naumu uspeti, mada imamo ideje kako postići dobijanje Kongresa bez ulaganja velikih sredstava. Međutim, kako god, i ako Kongres budemo dobili, to neće biti pre 2017. godine, jer je to prvi slobodan termin. To je isuviše vremena za čekanje, mi sa promocijom kvaliteta našeg meda možemo i moramo početi odmah sada, na Simpozijumu Apimondije, prvom skupu takve vrste u Srbiji u istoriji.

Naravno, ovaj poziv i predlog važi i za društva pčelara iz drugih zemalja.

Šta predlažemo društvima pčelara?

Priliku koja je idealna možete iskoristiti na sledeći način, koristeći vaša iskustva iz prodaje meda u prethodne dve godine recimo.

Naime, predlažemo da se obratite firmi preko koje su vaši pčelari ovih par godina izvozili med, i da zatražite da vam prosledi KOMPLETNE analize meda iz vašeg kraja. Te analize su, recimo u slučaju Biodviga, rađene u inostranim vrhunskim laboratorijama, i sadrže mnogo više analiziranih parametara od uobičajenih. Predlažemo da sve te analize, i sve parametre u njima statistički obradite, ili prezentujete samo jednu analizu ako je iz vašeg kraja izvežen recmo samo jedan šleper meda, te da napravite rad za Simpozijum koji će pogledati ceo svet.

Naime, rad bi pored analiza sadržao geografsko-ekološke karakteristike kraja gde je med sakupljan, karakteristike košnica u kojima sta gajili pčele koje su donele taj med, način rada sa tim košnicama tokom godine, i na kraju kvalitet dobijenog meda.

Takav retrospektivni rad bi maksimalno promovisao vaš kraj, kao kraj koji proizvodi odličan med.

Ukratko, rad bi otprilike izgledao ovako (aproksimativno): U kraju tom i tom, koji ima takve i takve geografsko-ekološke karakteristike, pčelarili smo tim i tim košnicama, na takav i takav način, na tim i tim nadmorskim visinama, geografskim dužinama i širinama, i dobili med takvog i takvog kvaliteta, sa najboljim analizama izvežen u Italiju, Nemačku, Francusku, Belgiju…

Znači, rad mora da u potpunosti prati temu Simpozijuma, te o tome vodite računa.

Ne propustite priliku da prezentujete svoj med čitavom svetu i tako ga na najbolji način preporučite za prodaju u budućnosti.

Nosilac rada bi morao da plati skromnu kotizaciju od 50 evra da bi izlagao rad (na drugim Simpozijumima Apimondije kotizacije su od 250 evra pa naviše), jer je SPOS uspeo da pregovorima sa Apimondijom, sve kotizacije učini pristupačnim pčelarima regiona. Za taj novac jedna osoba – nosilac rada, bi prisustvovala Simpozijumu jedan dan, i dobila Zbornik radova sa Simpozijuma, oficijelnu torbu Simpozijuma sa materijalima Simpozijuma, ručak u restoranu Sava centra, i pristup pratećoj svetskoj pčelarskoj izložbi APIEXPO, tj. IV državnom pčelarskom sajmu.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien