SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREMINUO PRVOSLAV NEŠIĆDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.823

Juče je u Beogradu preminuo Prvoslav Nešić, doajen srpskog pčelarstva i dugogodišnji uspešni urednik časopisa Pčelar i sekretar SPOS-a.

Sahrana će se obaviti u četvrtak. 27. oktobra 2011. godine, na novom Bežanijskom groblju u Beogradu, u 12.00 sati.

 

Gospodin Prvoslav Nešić, najpre drug i prijatelj, dobar pčelar i saradnik svim dobronamernim pčelarima, a tek onda i dugogodišnji urednik časopisa Pčelar, sekretar SPOS-a, poslednjih godina i član redakcije časopisa Pčelar, ostaće svima u sećanju kao odmeren, praktičan, nadasve mudar i inteligentan čovek, od koga se stalno učilo, i što je najvažnije, od koga se stalno imalo šta naučiti.

Drago mi je što ovo što pišem nisu samo reči koje on neće nikada pročitati, već reči koje je od mene više puta čuo i tokom plodnog života. Sarađivali smo od 1993. godine, veoma uspešno. Naši dugi razgovori verovatno su ometali mir njegove porodice, ali nikada nisu bili prazni, već prepuni mudrosti koja je vazda izlazila iz njegove duše. Voleo sam da slušam tog čoveka dok govori, ne samo zato što je uvek imao šta da kaže, već što je umeo da nađe najbolji način da izgovori i dobre i loše vesti.

Nisam siguran da sam lošu vest o njegovoj smrti prihvatio na pravi način, posebno zato što sam ove godine doživeo, ali realno ne i preživeo, smrt svoje bake, koju je on uvek pozdravljao tokom naših razgovora, a oboje su rođeni iste godine. Nisam siguran, jer je to još jedan udarac koji je uzbunio moja osećanja i izložio ih svoj težini surove realnosti prolaznog života. Uteha su samo večna dela koja iza pravih ljudi ostaju.

Čika Prvoslave, neka ti je večna slava i hvala!

 

Predsednik SPOS-a,
Dr med. Rodoljub Živadinović

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien