SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RASPORED ŠTANDOVA NA VI DRŽAVNOM PČELARSKOM SAJMUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.283

NAJVEĆI SAJAM DO SADA! Čak 97 izlagača ponudiće bogate sadržaje posetiocima. Ulaz za potrošače je besplatan u deo za izlaganje pčelinjih proizvoda. Ulaz u deo za izlaganje pčelarske opreme je besplatan za članove SPOS-a (isključivo uz pokazivanje ID članske karte SPOS-a), dok ostali ulaz plaćaju simboličnih 250 dinara. Za potrošače pčelinjih proizvoda glavna nagrada je porodična večera sa mis Srbije. Sajam otvara ministar poljoprivrede prof. dr Dragan Glamočić.

Sajam se održava u znatno većoj hali 2 Beogradskog sajma, u odnosu na halu 3 prethodnih godina. Prolazi između štandova koji su u prvim godinama bili širine 5 metara, a zatim i 6 metara, ove godine povećani su na čak 7 metara, kako bi se izbegle gužve iz prethodnih godina.

Radno vreme sajma za posetioce je od 9 do 20 sati u subotu, i od 9 do 18 sati u nedelju.

Izlagačima se preporučuje da štandove opreme već u petak, od 8 do 20 sati, s tim što do 20 sati sami čuvaju robu, a od 20 sati u petak do 7 ujutru u subotu, čuva ih obezbeđenje sajma, kao i od 20 sati u subotu do 8.30 sati u nedelju.

Raspored štandova pogledajte OVDE.

Neophodno je da izlagači dobro prouče i sledeću mapu, da bi se lakše snašli sa parkingom i istovarom robe: OVDE.

Potrošači pčelinjih proizvoda, nakon kupovine, na izlasku iz hale 2, moći će da popune obrazac sa svojim osnovnim podacima, izvlačenje srećnih dobitnika je 9. marta u 17 sati, detalje pogledajte OVDE.

Pčelari članovi SPOS-a, uz OBAVEZNO pokazivanje svojih ID članskih kartica, moći će da uđu u Halu 2 besplatno, u deo za izlaganje pčelarske opreme. Nečlanovi plaćaju ulaz 250 dinara na 10 prodajnih mesta ucrtanih OVDE (jedna ulaznica – jedan ulaz u halu, za svaki novi ulaz se mora kupiti ponovo) a članovi SPOS-a koji ne budu imali kod sebe ID karticu, takođe će morati da plate ulaznicu.

Izlagači opreme dobijaju po dve izlagačke legitimacije (za neograničen broj ulazaka u halu), i dve parking karte za dva automobila, za parkiranje u krugu Beogradskog sajma. I izlagačke legitimacije i parking karte podižu se kod inspektora hale 2 (u inspektoratu, lokacija je ucrtana na mapi), do inspektorata se stiže na službeni ulaz gde će stajati službeno lice SPOS-a i kontrolisati ulaz izlagača. Izlagači u krug Beogradskog sajma ulaze na redovan način, kao i svi posetioci, i na ulazu dobijaju privremenu parking kartu na automatu. Zatim podižu dve parking karte u inspektoratu hale 2, i kada izlaze is kruga sajma, obe karte (i privremenu i trajnu) pokazuju istovremeno, kako im parking po osnovu privremene parking karte ne bi bio naplaćen.

Svaki izlagač pčelarske opreme, kao i meda i drugih pčelinjih proizvoda, dobiće po jednu radnu kecelju sa simbolima SPOS-a i projekta "Reka meda"! Izlagači su dužni da je nose tokom rada na štandu, ili da je vrate SPOS-u. 

Izlagači meda i drugih pčelinjih proizvoda ne dobijaju izlagačke legitimacije. Izlagači meda i drugih pčelinjih proizvoda dobijaju jednu parking kartu u inspektoratu hale 2. Izlagači meda i drugih pčelinjih proizvoda u deo sajma koji je namenjen za izlaganje pčelarske opreme ulaze sa ID članskim karticama SPOS-a.

Posetioci sajma koji kupuju ulaznice, ulaze na redovni ulaz (označen na mapi OVDE), a članovi SPOS-a ulaze na službeni ulaz, takođe označen na istoj mapi. Kada prođe gužva, posle 12 sati, službeni ulaz biće zatvoren, i svi će ulaziti na redovni ulaz. Takođe, posle 12 sati broj prodajnih mesta biće smanjen sa 10 na 3. Prodaja karata je organizovana i ispred hale 3 i ispred hale 2. Zato je najbolje kupiti ulaznice već ispred hale 3, kako se ne bi pravili dugački redovi na šalterima ispred hale 2. Sa prodajom karata se kreće od 8 sati ujutru. Prilikom ulaza, svaka kupljena ulaznica i ID članska karta SPOS-a se skenira bar kod čitačem. Zato pripremite svoje karte na vreme, nemojte ih tražiti kad dođete na red za pregled kartice, da se ne bi stvarale nepotrebne gužve. Iz istog razloga, najbolje je ispred hale 2 biti u 9 sati, kada se ulazna vrata zvanično otvaraju za posetioce.

Pre i tokom trajanja sajma, na vrata za izlagače (označena na mapi sa U2), moći će da ulaze i unose robu samo izlagači opreme sa izlagačkom legitimacijom, i niko više, ulaz će biti strogo kontrolisan.

Ulaz vozilima u halu 2 za izlagače opreme omogućen je u petak 7. marta, i eventualno u subotu do 8.30 sati. Zato štandove treba postavljati što ranije, kako bi hala 2 počela što pre da se greje.

Molimo sve izlagače da se pridržavaju opštih uslova učešća (OVDE), a posebno stroge zabrane postavljanja robe van prostora štanda, kako bismo izbegli nepotrebne neprijatnosti.

Za posetioce u subotu je obezbeđen besplatan parking ispred ulaza u Sajam, odmah nakon prelaska pruge, kao i oko autobuske stanice Beogradskog sajma, pre prelaska pruge. Parkiranje u krugu sajma naplaćuje se po komercijalnim cenama.

Za posetioce u nedelju je besplatan parking obezbeđen samo oko autobuske stanice Beogradskog sajma. Parking po prelasku pruge i parking u krugu sajma se u nedelju naplaćuju.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien