SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OBRAZOVNI MARKETING ZA PAMĆENJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.463

Svima je poznato da se jednom godišnje u Srbiji održava manifestacija „Noć muzeja“. Na toj manifestaciji koja je obrazovno turističkog karaktera ove godine uzela je učešće i porodica Bikar iz Sremskih Karlovaca, na jedan maestralan način.

U ulazu, ainfortu, prostoru od 35 m2 organizovali su prodajnu izložbu pčelinjih proizvoda, domaćih medenjaka, prave medovače i slika njihovog prijatelja, akademskog slikara Đorđa Kolarovića, osam ulja na platnu i četiri grafike.

Postavili su nastavke sa okvirima punim meda, sto sa priborom za otklapanje saća, vrcaljku i posude za prihvat meda. Pored je bilo nekoliko tegli za „med iz vrcaljke direktno u teglu“ i  korpica sa čašicama za degustaciju meda tako da je svaki posetilac mogao da ispod lule vrcaljke sebi natoči i proba sveže vrcani med. Od 20,00 sati pa sve do 02,30 sledećeg  jutra demonstrirali su ceo proces vađenja, otklapanja i vrcanja. Bilo je starijih osoba, ali i mladih koji su bili oduševljeni, čak su neki i vrištali kada su videli kako med punim mlazom curi iz vrcaljke.

Odgovarali su Bikari (Svetlana i Aleksandar) na postavljena pitanja o pčelarenju i radu sa pčelama i posebno su insistirali na očuvanju uslova za život pčela. Među posetiocima je bilo i nekoliko novinara koji su snimali i zapisivali viđeno, a svi su sa oduševljenjem pozdravili ideju i performans kao jednu vrednu novinu u prezentaciji pčelarstva i meda na očigledan način.

Posebno je Bikarima drago priznanje za korektno učešće od strane organizatora ovog događaja u Sremskim Karlovcima.

U nedelju rano ujutro u 03,20 su umorni, ali i veoma zadovoljni obavljenim poslom, zatvorili kapiju.

Čestitamo na ideji!

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien