SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAMENIK PREDSEDNIKA SPOS-a U ALEKSINCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.936

Juče je u poseti opštini Aleksinac boravio zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović, kako bi sa predsednikom SPOS-a obavio potrebne konsultacije i usaglasio sa njim dalje korake, nakon jučerašnjih, najblaže rečeno, neprijatnih telefonskih poziva upućenih predsedniku SPOS-a, a povodom objavljivanja u javnosti rezultata analiza kvaliteta meda na tržištu koje je ovih dana sproveo Generalni inspektorat Ministarstva poljoprivrede.  

Dogovoreno je da se realizacija plana borbe protiv falsifikata koji je utvrdio Izvršni odbor SPOS-a kroz više svojih odluka, nastavi planiranim tempom, te da nema potrebe sazivati vanredni sastanak Izvršnog odbora zbog novonastale situacije. Taj plan podrazumeva isključivo prenošenje prijava sumnji na falsifikovanje meda Generalnom inspektoratu, koje SPOS-u na osnovu javnog poziva objavljenog u Pčelaru i na sajtu SPOS-a dostavljaju pčelari i građani. Takođe, već danas biće objavljen javni nagradni konkurs za novinare, koji je doneo Izvršni odbor SPOS-a na svojoj poslednjoj sednici od 11. aprila 2009. godine.

Jedina želja SPOS-a jeste da stimuliše objavljivanje istine o falsifikovanju meda u javnosti. I ništa osim istine. SPOS žali što su građani iz konteksta tekstova u nekim medijima mogli pogrešno da shvate da su sve kontrolisane firme imale falsifikovani med, što nije istina, jer su to bile samo one firme (4 od 6 kontrolisanih) koje su navedene u saopštenju Ministarstva poljoprivrede na sajtu Ministarstva (OVDE). SPOS do sada nije objavio nikakve konkretne podatke sa svoje strane, jer ih još uvek nije dobio od Ministarstva, a to će učiniti čim ih bude dobio.

Objavljivanje istine o falsifikatima meda je dugogodišnji zahtev članstva, koji je svojim odlukama podržala i Skupština SPOS-a. Izvršni odbor SPOS-a ovu aktivnost smatra jednim od svojih najvažnijih zadataka.

 

Posetu Aleksincu, gospodin Petrović je iskoristio za posetu pčelinjaku Saše Rakočevića u selu Stanci i pčelinjaku manastira Sveti Stefan u Lipovcu. 

 

Pčelinjak Rakočevića 

 

Pčelinjak manastira "Sveti Stefan" u Lipovcu 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien