SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OBIJENE PROSTORIJE SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.404

Nakon obavljenih potrebnih istražnih i drugih radnji na adekvatnoj zaštiti prostora, sada možemo obavestiti javnost da su zaposleni SPOS-a, ušavši u ponedeljak 18. aprila u prostorije SPOS-a, zatekli obijen prostor.

Lopovi su isekli rešetke na prozoru magacina, koje su bile primarne, iz vremena pravljenja zgrade, ušli u prostorije i naneli određenu štetu SPOS-u krađom dva stara računara Pentium 2, video bima, faksa i telefona. Ukradena roba, sem video bima, nema posebnu tržišnu vrednost zvog starosti, ali je SPOS-u načinjena šteta obijanjem i remećenjem redovnog rada, jer je morao da instalira nove moderne i jače rešetke na četiri mala prozora. Inače, veliki prozori i vrata zaštićeni su metalnim roletnama. Lopovi su za ulaz iskoristili skelu koja je postavljena pre vikenda radi obavljanja radova u blizini prozora na kome su isečeni nosači rešetki, koji su očigledno bili slaba tačka.

Policija je obavila uviđaj, uzela otiske, čekamo rezultate istrage. Trenutno se nabavljaju novi računari, koji su i tako planirani da budu zamenjeni ove godine. Sreća je što su podaci sačuvani, te takvu štetu nismo imali, tj. imali smo je samo za poslednjih par dana, jer je u petak pred obijanje poslat časopis Pčelar svim članovima, čak i onima koji su kasnili sa slanjem spiskova, pa zbog propusta uslovljenog žurbom stručna služba nije snimila na eksterni hard disk jedan mali deo podataka, tako da je informaciona šteta već nadoknađena.

Na žalost, došla su nezgodna vremena.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien