SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDAVANJA U VALJEVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.727

Udruženje pčelara “NUKLEUS“ i Udruženje pčelarki iz Valjeva 13. 3. 2011. organizovali su predavanje “Uzimljavanje pčelinjih društava i priprema za glavnu pašu“ Miroslava Delića, profesionalnog pčelara iz Sivca i predstavljanje (razgovor) koordinatorke za žene u SPOS-u Tatjane Mrdak sa temom “Šta pčelarstvo može da promeni u životu jedne žene“.
Predavanje je održano u prelepim prostorijama Srpske napredne stranke, ovim putem im se zahvaljujemo na datom prostoru.
Kako su gosti stigli dosta pre predavanja, iskoristili smo vreme i obišli znamenitosti i istorijska obeležja Valjeva: spomenik Stevanu Filipović, Markovu Stolicu (po legendi gde je sedeo Marko Kraljević), Muselimov konak (gde su do pogubljenja bili zatočeni Valjevski knezovi Ilija Birčanin i Aleksa Nenadović), spomenike Desanki Maksimović i Vojvodi Živojinu Mišiću.
Posećenost predavanja je bila izuzetna. Miroslavovo predavanje lepo sa pažnjom propraćeno zadovoljni prisutni. Priča Tatjane Mrdak pomalo nesvakidašnja pa rećićemo i neobična, jer takvu priču malo je pčelarki koje će pred punom salom posetilaca reći. Šta je pčelarstvo promenilo u životu ove žene čuli smo i ostali zatečeni. Poruku koju je Tatjana na kraju svog izlaganja izrekla dala je podstrek prisutnim ženama kao i očevima, braći, kumovima, komšijama da podrže svoje žene, ćerke, kumice… na putu pčelarskom jer pčelarstvo može da doprinese pored ljubavi i zadovoljstva ekomomsku nezavisnost žene uspešne pčelarke a uspešna i zadovoljna žena je stub zdrave i napredne porodice.
Posle predavanja obišli smo ženski manastir PUSTINJU gde smo upoznali Koordinatorku SPOS- a Tatjanu sa mati Ninom koja i u svojoj 78 godini života vodi brigu o manastirskom pčelinjaku sa velikom pažnjom.
Koordinatorka Tatjana je tom prilikom dala interviju Zorici Vesić novinarki Radio VALJEVA.

Predsednik Udruženja pčelara “NUKLEUS“ iz Valjeva,
    Milorad Evtić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien