SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVE INFORMACIJE O PRODAJI PAKETNIH ROJEVADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 6.855

Pre nekoliko dana objavili smo ponudu kupca iz Austrije da kupi paketne rojeve u Srbiji, a sada objavljujemo još neke bitne detalje.

Naime, svi pčelari koji prodaju rojeve moraju da obezbede odgovarajuće uverenje o zdravstvenom stanju pčela, te ih pozivamo da se što pre obrate veterinarskoj službi kako bi to uverenje obezbedili već koliko naredne nedelje, inače neće moći da prodaju rojeve. Kupac će svakom pčelaru pokriti troškove koje veterinarska služba zahteva za izdavanje takvog dokumenta do visine od 10 evra, ali pčelar prodavac rojeva mora da dobije i sačuva račun da bi ga pokazao kupcu, kako bi mu ta suma bila isplaćena.

Prečnik otvora na kutiji za paketni roj, kroz koji se sipaju pčele, iznosi 10 cm. To je važna informacija kako bi se prodavci na vreme pripremili, jer će imati 3-4 dana od dostavljanja kutija do isporuke roja.

Kupac INSISTIRA da prvo preuzimanje rojeva obavi već 23. maja, te poziva sve one koji su se prijavili da prodaju rojeve, a mogu da ispoštuju ovaj rok (kutije bi dobili 20. maja), da se HITNO jave na isti mejl na koji su se i prijavili. Za ovaj termin je potrebno pripremiti 200 rojeva.

Za sve naredne termine treba pripremiti po 400 rojeva, a za poslednji termin onoliko koliko ih ima, jer je kupac spreman da kupi i do 3000 rojeva, ako bude bilo tolike ponude.To znači da prijavljivanje i dalje teče.

Naredni termini su: 26. maj, 30. maj, 2. jun i 6. jun (koji je pomenuti poslednji termin isporuke rojeva, nakon tog datuma kupac ne može da prihvati rojeve).

Molimo pčelare da se hitno jave sa terminom koji im je prihvatljiv, a takođe ih molimo da odaberu najraniji mogući termin.

SPOS se trudi da maksimalno odgovorno koordinira ovu aktivnost kupca, te molimo i sve pčelare za maksimalnu odgovornost u poštovanju rokova. Kupac će ih svakako pozvati kada za to dođe vreme.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien