SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U BORUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.474

Dana 19. 2. 2011. godine održana je redovna godišnja skupština Društva pčelara Bor, na kojoj je, na poziv predsednika Društva, prisustvovao Slavko Luković, član Izvršnog odbora SPOS-a.

Prilikom  rada po tačkama dnevnog reda, kada je došlo na red usvajanje novog Statuta Društva, Luković  je pojasnio da je forma Statuta  koja je dostavljena svim pčelarskim organizacijama u Srbiji, zamišljena kao ogledni primerak, kao pomoć  nim pčelarskim organizacijama koje iz bilo kojih razloga nisu u mogućnosti to da urade pre svega zbog visokih izdataka za angažovanje pravnika i da je ovakav tekst usaglašen sa Agencijom za privredne registre, a da je stvar skupštine svake pčelaraske organizacije,  kakav će statut doneti, ali da odredbe moraju biti usaglašene sa Statutom SPOS-a i Zakonom o udruženjima gradjana, nakon čega  je usvojen  ponudjeni  tekst Statuta sa izmenom da mandat predsednika društva traje dve godine.

Nakon završetka rada skupštine, Slavko Luković održao je predavanje na temu tehnologije pčelarenja a po završenom  predavanju, odgovarao  je  na  veoma  korektna i konkretna pitanja koja su se odnosila na tehnologiju pčelarenja. Pčelari su iznosili i probleme  u radu društva i od Lukovića kao njihovog delagata tražili da na Izvršnom odboru,  pokrene pitanje finansijske pomoći pčelarskim organizacijama  od  strane lokalnih samouprava iz sredstava koja dobijaju od strane Republike. Odgovoreno je da na tu problematiku Izvršni odbor ne može da utiče, i da to zavisi od umešnosti i angažovanja same pčelarske organizacije u odnosima sa predstavnicima lokalne samouprave. SPOS naravno stoji na raspolaganju društvima da njegov predstavnik prisustvuje sastanku sa predsednikom opštine koji bi zakazalo lokalno udruženje, i da pomogne u pregovorima, kao što se to do sada već uspešno dogodilo u nekoliko opština.

Skupština je veoma korektno i uspešno radila.

Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien