SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDAVANJE O INOVATIVNIM REŠENJIMA U POLJOPRIVREDIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.589

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS), Fond za doškolovavanje mladih poljoprivrednika "Borka Vučić" i Savez pčelarskih organizacija Srbije, pozivaju zainteresovane da prisustvuju predavanju Jonathan Diesendruck-a iz Izraela, koji će u okviru teme Mogućnosti primene novih rešenja u poljoprivrednoj proizvodnji prikazati neka od inovativnih rešenja (od korišćenja pčela i drugih biotehnoloških inovacija do kompjuterskih programa za upravljanje procesima proizvodnje) koja širom sveta izraelski stručnjaci preporučuju posredstvom INTELITEK – njihove kompanije za implementaciju novih tehnologija i tehnika u praksi, kod različitih delatnosti, a posebno u poljoprivredi.

Moderator predavanja je prof. dr Nebojša Momirović.

Predavanje će se održati u ponedeljak, 1. februara 2010. godine sa početkom u 10.30, Sala za sednice na I spratu, Poljoprivredni fakultet u Beogradu – Zemunu, ul. Nemanjina 6.

Prevod engleski – srpski – engleski obezbeđen.

Ulaz je slobodan.

Očekuje se da Jonathan Diesendruck pruži deo odgovora zasto Srbija ima TRI do ČETIRI puta manje prinose po jedinici kapaciteta u pojedinim linijama poljoprivredne
proizvodnje nego Izrael – i to sa višestruko manjim troškovima proizvodnje i većom konkurentnošću po jedinici proizvoda, iako su njihovi zemljišni i klimatski uslovi za proizvodnju značajno nepovoljniji od naših.

SPOS zahvaljuje prof. dr Miladinu Ševarliću na izuzetnoj saradnji.

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien