SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U LOZNICIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.613

U subotu, 16. januara, Pčelarsko društvo „Loznica“ uz prisustvo gostiju iz V. Lešnice, Malog Zvornika, Krupnja i Zavlake je održalo redovnu godišnju skupštinu.

Skupštini je neposredno prethodilo veoma uspešno predavanje na temu „Zdravstvena zaštita pčela“ koje je besplatno održao dr Matija Marković iz Šapca.

Na skupštini su, uz manje primedbe, jednoglasno prihvaćeni izveštaj o radu i finansijski izveštaj za prethodnu godinu, kao i program rada društva za 2010. godinu.

Naročito su dobro ocenjene akcija održavanja prve lokalne izložbe meda i drugih pčelinjih proizvoda kao i pčelarske opreme, ali i humanitarna akcija kojom je društvo prikupilo 49 kg meda i doniralo deci ometenoj u razvoju i Crvenom krstu Loznice.

Pčelarima, koji se već duže vreme ističu svojim radom, na kraju sednice su dodeljena priznanja SPOS-a.

Pčelari Loznice podržavaju napore predsednika SPOS-a i IO SPOS-a na rešavanju problema pčelarstva, ali je izraženo i nezadovoljstvo zbog maltretiranja oko prijavljivanja poljoprivrednih gazdinstava, odnosi se na one koji pčelinjak drže na tuđoj zemlji, a sve zbog najavljenih subvencija od strane Ministarstva poljoprivrede, od kojih na kraju nije bilo ništa. Smatraju da nadležni treba da im se izvine zbog toga.

Takođe je izraženo nezadovoljstvo prema lokalnoj samoupravi koja nijednim dinarom nije pomogla rad pčelarskog udruženja već nekoliko godina unazad.

Predsednik PD „Loznica“
Nišević Ljubomir 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien