SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

TRIBINA O AKTIVNOSTIMA SPOS-a U SIVCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.492

Kako je bilo i najavljeno (OVDE), 12. decembra 2009. godine sa početkom u 10 časova održana je tribina u Sivcu. Domaćin susreta, Društvo pčelara „Sivac“ iz Sivca pozvalo je sa područja regiona sva udruženja i njihove članove na ovaj susret. Odazvali su se pčelari opština Sombor, Apatin, Kula i Odžaci, a došli su i pčelari iz Bečeja, Stare Pazove i Novog Sada.

Tribinu je vodio zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović, sa članovima Izvršnog odbora SPOS-a i članovima Izvršnog odbora SPOV-a. Diskusija je vođena o aktivnostima SPOS-a i trajala je čitava dva sata. Postavljena su mnogobrojna pitanja, dati predlozi kako i na koji način da se utiče na donošenje zakonske regulative koja će regulisati na bolji način nego do sada oblast pčelarstva, počev od subvencionisanja, prevoza, zdravstvene zaštite i drugo. U diskusiji je podržana aktivnost SPOS-a i istaknute lične zasluge predsednika i Izvršnog odbora SPOS-a. Pojašnjene su trenutne aktivnosti SPOS-a.

I druga tema tribine „Stacionarno pčelarenje LR i DB košnicama sa osvrtom na prolećni razvoj“ pobudila je veliko interesovanje. Miodrag Petrović je u skoro jednočasovnom izlaganju sa raspravom prisutnih pčelara govorio o pčelarenju na području Kragujevca, njihovom metodu pčelarenja prilikom suncokretove paše na područu Vojvodine, tretiranju pčela protiv varoe, uzimljavanju, pripremi za prolećnu pašu, alatima i pomagalima koja se koriste na njihovom pčelinjaku i drugim specifičnostima. Moglo se zaključiti iz razgovora koji su se čuli nakon predavanja da su mnoge informacije pčelarima bile prava novina.

Pčelari Sivca i okoline su zahvalni SPOS-u, kao i predavačima, što su organizovali ovako uspešnu tribinu u Sivcu.

Na kraju, dosadašnji predsednik gospodin Golubović Stanko zajedno sa novim predsednikom Društva pčelara „Sivac“ iz Sivca, gospođom Tanjom Mrdak pozvali su goste i učesnike tribine na druženje u Vatrogasnom društvu Sivac, gde  je u jednoj slobodnijoj i opuštenijoj atmosferi uz piće i jelo nastavljena nikad dovršiva priča o pčelarenju.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien